Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

Ελεύθερος με αυστηρούς περιοριστικούς όρους ο ένας από τους 8 Τούρκους αξιωματικούς



Ελεύθερος με αυστηρούς περιοριστικούς όρους για λόγους δημοσίου συμφέροντος, θα αφεθεί ο ένας εκ των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών, όπως αποφάνθηκε το Τμήμα Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας, σε σχηματισμό Ολομέλειας.  

Πρόκειται για τον συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου, με το οποίο κατέφυγαν οι «8» στην Αλεξανδρούπολη, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία.   

Η Ολομέλεια του ΣτΕ έκανε σήμερα εν μέρει δεκτή την αίτηση του τέως υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, που ζητούσε να ανασταλεί η απόφαση της 3ης Ανεξάρτητης Αρχής Προσφύγων με την οποία είχε χορηγηθεί άσυλο στον εν λόγω Τούρκο αξιωματικό.     

Η απόφαση του ΣτΕ δεν αναστέλλει στο σύνολό της την απόφαση χορήγησης ασύλου, αλλά μερικώς θέτοντας περιοριστικά μέτρα στον Τούρκο αξιωματικό.   

Υπενθυμίζεται ότι στον συγκεκριμένο Τούρκο αξιωματικό είχε χορηγηθεί άσυλο, αλλά η σχετική απόφαση της Επιτροπής Ασύλου ανακλήθηκε προσωρινά με διαταγή της πρόεδρου Εφετών Ευγενίας Μυλωνοπούλου, μετά από αίτημα του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής.  

Παράλληλα, η κυβέρνηση, πλέον της αίτησης αναστολής, έχει καταθέσει και αίτηση ακύρωσης της ίδιας απόφασης της 3ης Ανεξάρτητης Αρχής Προσφυγών, η οποία θα συζητηθεί την 4η Μαΐου 2018 στην Ολομέλεια του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου.   Μια ακόμη σημαντική εξέλιξη στα ελληνοτουρκικά πριν από λίγο εδω.  






















 ΑΠΕ-ΜΠΕ    

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *