Τρίτη 17 Απριλίου 2018

Ξυδάκης: «Δεν μπορεί ο κάθε νέος να κάνει με μια σημαία το «κομμάτι» του»


Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης, αναφορικά με το περιστατικό των τριών νεαρών που τοποθέτησαν ελληνικές σημαίες σε νησίδες κοντά στους Φούρνους.

«Δεν ξέρουμε τι έχει συμβεί ακόμη, αλλά καλό είναι να μην κλιμακώνουμε εμείς τις προκλήσεις της άλλης πλευράς. Αυτή είναι η γενική γραμμή. Να μην φτάσουμε πάλι στη δεκαετία του ’90, που έκαναν πολιτική συνόρων οι κοινοτάρχες με αποτέλεσμα να έχουμε το θλιβερό επεισόδιο των Ιμίων» τόνισε χαρακτηριστικά το στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος στον ραδιοφωνικό σταθμό «Focus 103,6».

Και πρόσθεσε ότι «είναι πιο περίπλοκο το ζήτημα με τους Τούρκους από το να πάει ένας θερμόαιμος νέος ή ένας κοινοτάρχης και να αναρτά σημαίες σε μια έρημη βραχονησίδα, που δεν έχει ούτε έναν βοσκό επάνω. Χρειάζεται σοβαρότητα και ψυχραιμία. Πρέπει να αποβλέπουμε στο μέσο μακροπρόθεσμο συμφέρον της χώρας κι όχι σε μια στιγμιαία εκδήλωση πρόσκαιρου ενθουσιασμού».

Επίσης ο Ν. Ξυδάκης ανέφερε πως «ο νέος που «κάνει το κομμάτι του» με το ταχύπλοο, δεν είναι σε θέση να υπερασπιστεί τη σημαία που έβαλε. Θα το κάνει το Λιμενικό ή το Πολεμικό Ναυτικό. Δεν μπορεί να αναλαμβάνει την εξωτερική πολιτική ένας άνθρωπος με τις δικές του ενέργειες. Χρειάζονται συλλογικότητες, νομιμοποίηση και θεσμικό πλαίσιο. Μπορεί κάθε νεαρός να κάνει γύρα σε φυλασσόμενες συνοριακές περιοχές και να βγάζει selfies με τον καφέ στο χέρι;». 


«Βάζεις μια σημαία και θα πρέπει μετά να πάει ο στρατός να μαζέψει τις σαχλαμάρες»

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πάντως ότι οι νησίδες «είναι ελληνικό έδαφος, αλλά πρέπει να είμαστε σε μια γραμμή καταλαγής και ηρεμίας. Υπάρχει μια σκιά, ένα «γκριζάρισμα» από πλευράς των Τούρκων. Το να προκαλούμε λεονταρισμούς, οι οποίοι δεν μπορούν να υποστηριχθούν από αυτόν που το ξεκινάει, δεν έχει νόημα. Οποιοσδήποτε βάλει μια σημαία μετά θα σηκωθεί και θα φύγει και μετά θα πρέπει να πάει το ελληνικό κράτος και ο στρατός για να συμμαζέψει τις σαχλαμάρες. Δεν είναι να παίρνεις μια σημαία και να την κουνάς στα μάτια του Τούρκου και μετά να σηκώνεσαι να φεύγεις και να τρέχει μια ακταιωρός ή μια φρεγάτα».

Ακούστε τη συνέντευξη του Νίκου Ξυδάκη:





































politik.gr

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *