Κυριακή 22 Απριλίου 2018

Πολλαπλό «άδειασμα» Ραγκούση σε Φώφη: Όσοι ισχυριστούν ότι δεν τελειώνει το μνημόνιο θα εκτεθούν πολιτικά



Το δίλημμα «με τη συντηρητική ή με την προοδευτική παράταξη» θέτει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα» ο Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος διαφοροποιείται από τη γραμμή της Φώφης Γεννηματά σε πλειάδα ζητημάτων, μεταξύ των οποίων και την απλή αναλογική.

«Η προσπάθεια ενός κόμματος να αποφύγει την αυτοτοποθέτησή του είτε στην προοδευτική είτε στη συντηρητική παράταξη είναι μάταιη», τονίζει ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, ενώ παράλληλα υπογραμμίζει πως δεν θα γίνει συνένοχος στη διάπραξη του ίδιου ιστορικού λάθους το οποίος περιγράφει: «Ως ΠΑΣΟΚ μεγαλώσαμε επικρίνοντας το ΚΚΕ για το ιστορικό λάθος "τι Πλαστήρας τι Παπάγος". Ένα ιστορικό λάθος που το πλήρωσαν ακριβά τόσο η χώρα όσο και η δημοκρατική προοδευτική παράταξη».

Ο κ. Ραγκούσης διαφοροποιείται από την ηγετική γραμμή του Κινήματος Αλλαγής και στο ζήτημα εξόδου της χώρας από τα μνημόνια. «Το τέλος του μνημονίου πρέπει να θεωρείται δεδομένο», «όσοι ισχυριστούν ότι δεν τελειώνει το μνημόνιο θα εκτεθούν πολιτικά», δηλώνει.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, επαναλαμβάνει πως τάσσεται υπέρ της απλής αναλογικής, χαρακτηρίζοντας «ακατανόητη απόφαση» την επιλογή της Φώφης Γεννηματά να την καταψηφίσει.

«Η απόφαση να πριμοδοτηθεί η παλαιοκομματική Δεξιά των κ.κ Μητσοτάκη και Γεωργιάδη με ένα δυσθεώρητο μπόνους δεκάδων κοινοβουλευτικών εδρών, ήταν μια ακατανόητη απόφαση», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ αναφέρεται και στον Κυράκο Μητσοτάκη για τον οποίο αναφέρει: «Πώς να μην υπάρχει έλλειψη εμπιστοσύνης για τον κ. Μητσοτάκη, όταν ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ήταν αυτός επί των ημερών του οποίου άρχισε πάλι η αύξηση κατά χιλιάδες των προσλήψεων συμβασιούχων στο Δημόσιο;».
  






























topontiki.gr 

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *