Παρασκευή 13 Απριλίου 2018

Εντοπίστηκε από ψαράδες η σορός του άτυχου πιλότου του Mirage


Εντοπίστηκε η σορός του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου του Mirage 2000-5 που κατέπεσε ανοιχτά της Σκύρου χθες το μεσημέρι.



Σύμφωνα με πληροφορίες τη σορό του εντόπισε αλιευτικό που συμμετείχε στις έρευνες στην περιοχή που έπεσε το αεροσκάφος.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Σκύρου Μίλτο Χατζηγιαννάκη επιβεβαιώθηκαν οι πρώτες πληροφορίες ότι δεν πρόλαβε να αντιδράσει.

Σε βάθος 300 μέτρων εκτιμάται ότι βρίσκεται το κουφάρι του Mirage 2000-5.

Πώς συνέβη η τραγωδία

Το πρωί της Πέμπτης, ένα ζευγάρι Μirage 2000 -5 απογειώθηκε από την Σκύρο με αποστολή την αναγνώριση και αναχαίτιση τουρκικών αεροσκαφών, αυτή θα ήταν η τελευταία πτήση για τον σμηναγό Γεώργιο Μπαλταδώρο, τον 34χρονο χειριστή του ενός αεροσκάφους, που έπεσε στη θάλασσα του Αιγαίου.

Στις 12.15, σύμφωνα με την πρώτη ανακοίνωση του ΓΕΑ, υπήρξε απώλεια επαφής του αεροσκάφους. Ο έτερος πιλότος, το «ζευγάρι» του Μπαλταδώρου, δήλωσε ότι έχασε την επαφή του με το δεύτερο αεροσκάφος.

Οι καιρικές συνθήκες ήταν καλές και οι άνεμοι ήταν εντάσεως 2 μποφόρ βορειοανατολικοί. Ωστόσο, υπήρχε αυξημένη νέφωση λόγω υγρασίας με αποτέλεσμα το ζευγάρι των Μιράζ να πετά σε χαμηλό ύψος, κάτω από τα 6.000 πόδια.

Αμέσως ξεκίνησαν οι εκτεταμένες έρευνες με πλωτά και εναέρια μέσα για τον εντοπισμό του χειριστή. Στην επιχείρηση Save and Rescue συμμετείχε ένα ελικόπτερο S-70B του Πολεμικού Ναυτικού, ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας και πλωτό του Λιμενικού (με τον κωδικό 602) που απέπλευσε από τον Μόλυβο της Λέσβου. Στην περιοχή κατευθύνθηκε και η φρεγάτα Ψαρά.

Το Tweet του Πάνου Καμμένου

Μερικές ώρες αργότερα, στην περιοχή βρέθηκαν συντρίμμια, η κάσκα του, η μικρή σωστική λέμβος, το κιτ επιβίωσης, καθώς και στοιχεία που δεν αφήνουν καμία αμφιβολία ότι ο πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας είναι νεκρός.

Η ανακοίνωση ότι ο πιλότος εντοπίστηκε νεκρός ήρθε 15:30 περίπου όταν ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος την έκανε γνωστή με μήνυμά του στο twitter.

Συγκεκριμένα ο υπουργός Εθνικής Αμυνας έγραψε: «Ένας Έλληνας πιλότος στο πάνθεον των Ηρώων. Έπεσε υπέρ πίστεως και Πατρίδος μαχόμενος για την προάσπιση της Εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής μας ακεραιότητας. Η Πατρίδα θρηνούσα υποκλίνεται. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του και σε όλα τα στελέχη της ΠΑ».

Η ανακοίνωση του ΓΕΑ

Λίγο αργότερα το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ανακοίνωσε τον θάνατο του σμηναγού

«Την Πέμπτη 12 Απριλίου 2018 και ώρα 12:15, μονοθέσιο αεροσκάφος M2000-5 της 114ΠΜ/331Μ, στη φάση προσέγγισης για προσγείωση μετά την ολοκλήρωση επιχειρησιακής αποστολής και σε απόσταση εννέα (9) ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Νήσου Σκύρου, προσέκρουσε στη θάλασσα με συνέπεια το θανάσιμο τραυματισμό του κυβερνήτη του αεροσκάφους, Σμηναγού (Ι) Γεώργιου Μπαλταδώρου. Συγκροτήθηκε αρμόδια επιτροπή για την διερεύνηση του δυστυχήματος».

Τριήμερο Εθνικό Πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος στις Ενοπλες Δυνάμεις για τον θάνατο του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου.

Σε ανακοίνωσή του το ΥΕΘΑ σημειώνει: «Με εντολή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου κηρύσσεται τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις για τον ήρωα Σμηναγό (Ι) Γεώργιο Μπαλταδώρο που έπεσε υπέρ πίστεως και πατρίδος».

Ως τραγική ειρωνεία, λίγες ώρες μετά την επιβεβαίωση του θανάτου του χειριστή του μοιραίου μαχητικού, Γ. Μπαλταδώρο, έρχεται στο προσκήνιο η συνέντευξη που είχε δώσει σε εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης, στην οποία είχε αναφερθεί στο παρελθόν στους κινδύνους που ελλοχεύουν πάνω από το Αιγαίο και την ετοιμότητα των Ελλήνων πιλότων.  «Είμαστε σε επιφυλακή και περιμένουμε να χτυπήσει το τηλέφωνο για να μας δώσουν οδηγίες. Το γεγονός αυτό μας αυξάνει την ετοιμότητα. Υπάρχει κίνδυνος, άσχετα αν τις περισσότερες φορές δεν γίνεται τίποτα. Αλλά δεν ξέρουμε σήμερα ή αύριο τι σκοπό έχουν να κάνουν οι απέναντι».

Σε κακή ψυχολογική κατάσταση η σύζυγος του Γιώργου Μπαλταδώρου- Το σπαρακτικό κλάμα μόλις έμαθε για τον χαμό του

Το Μορφοβούνι Καρδίτσας θρηνεί την τραγική απώλεια του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου

Βαθιά θλίψη και οδύνη σκόρπισε στη μικρή κοινωνία του Μορφοβουνίου Καρδίτσας η είδηση του θανάτου του Γεώργιου Μπαλταδώρου.

Ο κυβερνήτης του μονοθέσιου αεροσκάφος M2000-5 της 114ΠΜ/331Μ, καταγόταν από το μικρό χωριό της Καρδίτσας, το οποίο βυθίστηκε στο πένθος από τον απρόσμενο χαμό του. Απαρηγόρητοι οι γονείς και ο αδελφός του 34χρονου κυβερνήτη δεν μπορούν να πιστέψουν ότι το παιδί τους δεν βρίσκεται στη ζωή, το άσχημο παιχνίδι της μοίρας που χτύπησε την οικογένεια και τον Γιώργο τους.

Φίλοι και συγγενείς μιλούν για ένα έμπειρο κυβερνήτη, έναν φιλότιμο και γελαστό νέο, που διακρινόταν για την αγάπη του για τα αεροπλάνα και την Πολεμική Αεροπορία.







































thecaller.gr

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *