Κυριακή 6 Μαΐου 2018

Το σκέφτηκε πριν το πει;



Μόλις η ΝΔ έπαψε να ζητά διαρκώς εκλογές εμφανίστηκε η Φώφη Γεννηματά που τις ζητά εδώ και τώρα. Μια πρόταση που δεν φαίνεται να ακολουθεί κάποιο στρατηγικό σχεδιασμό και αιφνιδίασε τους εταίρους του Κινήματος Αλλαγής.

Το αίτημα που διατυπώθηκε "ξάφνιασε" το Ποτάμι ενώ ο βουλευτής Σ. Δανέλλης μετέφερε συνομιλία του με τον Σταύρο Θεδωράκη που εκφράζει τη διαφωνία του και πρόσθεσε ότι δεν είναι εθνικά επωφελές να εγείρεται διαρκώς θέμα εκλογών.

Οι πρόωρες εκλογές είναι προνόμιο ενός Πρωθυπουργού ενώ για να διατυπωθεί τέτοιο αίτημα πρέπει να συντρέχουν σοβαροί πολιτικοί ή εθνικοί λόγοι. Οι μόνοι τέτοιοι λόγοι που υπάρχουν σήμερα, συνηγορούν για το αντίθετο, δηλαδή σταθερότητα και έξοδο από το πρόγραμμα. Ρεαλιστικά αν αύριο ο Πρωθπουργός προκηρύξει εκλογές, το αποτέλεσμα θα είναι καταστροφικό για την οικονομία ενώ η Ευρώπη θα "γελά" με μια χώρα που κάνει εκλογές ενώ διαπραγματεύεται την έξοδο από το μνημόνιο!

Η πρόταση για πρόωρες εκλογές δημιουργεί αντιθέσεις στο ΚΙΝΑΛ και δεν βασίζεται σε πολιτική λογική.  Άλλωστε, στην παρούσα Βουλή πρέπει να ολοκληρωθεί η κρίσιμη, θεσμικά, συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος. Ανάμεσα στις προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής, βρίσκεται η "κλειστή" τετραετής θητεία κάθε Βουλής...























 tvxs.gr

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *