Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

Παραίτηση Ν. Σακελλαρίου από την θέση του Προέδρου του ΣτΕ


Την παραβίαση του απορρήτου σε ότι αφορά τις διασκέψεις για το νόμο Κατρούγκαλου επικαλέστηκε ο ανώτατος δικαστικός. Εκανε λόγο για ορατό κίνδυνο νέων μειώσεων των συντάξεων. Εκτίμησε ότι οι δικαστικοί θα σταθούν στο ύψος τους.  



Αποχωρεί από την θέση του ο πρόεδρος του ΣτΕ με αφορμή την «αδιανόητη», όπως την χαρακτήρισε, παραβίαση του απορρήτου του Ανώτατου Δικαστηρίου σε ότι αφορά τις διασκέψεις για το θέμα του νόμου Κατρούγκαλου. Η κίνηση έρχεται λίγες ημέρες πριν από την κανονική λήξη της θητείας του, ενώ οι δηλώσεις έγιναν με τον ίδιο ιδιαίτερα φορτισμένο ψυχικά.

Όπως είπε ο ίδιος, οι αντοχές όλων δοκιμάστηκαν από τα μνημόνια και τις συνεχείς μειώσεις μισθών και συντάξεων.

Το δικαστήριο εξέδωσε σειρά αποφάσεων σχετικά με τη μη περαιτέρω μείωση των απολαβών. Φρονούμε ότι τα δικαστικά προηγούμενα δεν μπορούν χωρίς να παραβιάζεται το Σύνταγμα να αγνοηθούν ή να παρακαμφθούν από το νομοθέτη με ένα σύστημα επανυπολογισμού των συντάξεων, δήλωσε.

Όπως δήλωσε, είναι ορατός ο κίνδυνος περαιτέρω μειώσεων στις συντάξεις, κάτι που θα οδηγήσει σε πλήρη εξαθλίωση των δικαιούχων.

Ευελπιστούμε ότι το ζήτημα θα αντιμετωπιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο από την ανεξάρτητη δικαιοσύνη.

Εκφράζουμε τη βεβαιότητα ότι έχουν γνώση οι φύλακες και οι δικαστές του ΣτΕ θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, τόνισε.











































euro2day.gr

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *