Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

Kolotoumba εν όψει για την πιστοληπτική γραμμή;



Ενώ έως και μέχρι από λίγες ημέρες η διακήρυξη «καθαρή έξοδος, χωρίς πιστοληπτική γραμμή» ήταν η επικεφαλίδα σε κάθε του παρέμβαση, την Τετάρτη στην Βουλή ο κ. Τσίπρας άρχισε να το νερώνει το θέμα...


Και μιλώντας για τα όσα θα πρέπει να περιμένουμε τις επόμενες εβδομάδες, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταφύγει σε πιστοληπτική γραμμή.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην κυβέρνηση έχουν αρχίσει να ανησυχούν, γνωρίζοντας ότι η αστάθεια στην Ιταλία μπορεί και να τινάξει τα πάντα στον αέρα και να προκαλέσει πιέσεις σε όλα τα ευρωπαϊκά ομόλογα. Και με ένα τέτοιο ενδεχόμενο ανοιχτό, κάποιοι ήδη βλέπουν την πιστοληπτική γραμμή στον ορίζοντα...

Γνωρίζοντας αυτά και προκειμένου να έχει και μία πισινή με τις αγορές, ο κ. Τσίπρας είπε από το βήμα της Βουλής, απευθυνόμενος στην ΝΔ:


«Στο τέλος του 2014 είχε συσσωρευτεί απώλεια ΑΠΕ 25% και ανεργία 27%. Έκλεινε τότε η πέμπτη χρονιά μνημονίων με τα οικονομικά της χώρας εκτροχιασμένα. Ακόμα και το πρωτογενές πλεόνασμα του Σαμαρά φαίνεται από αναθεωρημένα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ ότι δεν ήταν πλεόνασμα. Παρά τις φαντασιοπληξίες εκείνης της εποχής περί success story και πιστοληπτική γραμμή, για εμάς τώρα είναι πάτωμα ενώ για εσάς ταβάνι».

Kolotoumba εν οψει;




























 reporter.gr   

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *