Σάββατο 16 Ιουνίου 2018

Στη Βουλή απόρρητα έγγραφα για τις διαπραγματεύσεις της ΝΔ στο Μακεδονικό



Απόρρητα έγγραφα-ντοκουμέντα, από τις διαπραγματεύσεις για το Μακεδονικό των προηγούμενων κυβερνήσεων αναμένεται να καταθέσει αύριο στη Βουλή ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Εξωτερικών, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς ζήτησε από την αρμόδια επιτροπή να αποχαρακτηριστούν 33 άκρως εμπιστευτικά έγγραφα που αποκαλύπτουν με ποιόν τρόπο γινόταν η διαπραγμάτευση από το 1992 έως σήμερα.


Τα περί κατάθεσης στοιχείων εις βάρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπονόησε και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής, ο οποίος έδωσε το στίγμα της κυβερνητικής στρατηγικής, απειλώντας ανοιχτά: «Θα μιλήσουμε με ονόματα και με διευθύνσεις. Όλα θα τα πούμε. Δεν πρόκειται να γλιτώσετε».

Όπως αναφέρουν πηγές από το υπουργείο Εξωτερικών, η όλη διαδικασία είναι πλήρως νόμιμη.

Σημειώνεται ότι το προηγούμενο διάστημα ο Ν. Κοτζιάς είχε αφήσει αιχμές σε συνεντεύξεις του ότι θα καταθέσει στη Βουλή ντοκουμέντα, τα οποία θα αποκαλύπτουν πώς χειρίστηκε στο παρελθόν το Μακεδονικό, η Νέα Δημοκρατία.

Και ο πρωθυπουργός όμως στη χθεσινή ομιλία του μετά την κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας, αναφέρθηκε σε αυτό εμμέσως πλην σαφώς: «Κύριε Μητσοτάκη, η πρόταση δυσπιστίας, λοιπόν, που καταθέτετε σήμερα στην κυβέρνησή μου, είναι καλοδεχούμενη. Την καλωσορίζω. Είναι ένα πολύ σημαντικό δώρο που μου κάνετε αυτήν την κρίσιμη στιγμή».

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε χαρακτηριστικά: «Είναι μιας πρώτης τάξεως, θα έλεγα, ευκαιρία, ώστε αυτές τις δύο μέρες να μιλήσουμε με ονόματα και με διευθύνσεις για το ποιος έδωσε τι και πότε, για το ποιος κέρδισε και ποιος έδωσε σε αυτήν τη μεγάλη ιστορία που μας ταλανίζει εδώ και 26 χρόνια, αλλά και λίγο περισσότερα, γιατί από τη δεκαετία του ‘70 έχουν γίνει παραχωρήσεις και λάθη για να βρεθούμε σήμερα σε αυτήν τη θέση. Θα τα πούμε, λοιπόν, όλα με ονόματα και με διευθύνσεις για το ποιος κέρδισε και το ποιος έχασε, ποιος κερδίζει και ποιος χάνει, ποιος φέρνει πίσω την ιστορία της αρχαίας ελληνικής Μακεδονίας και τα σύμβολά της και ποιος κάποτε παρέδιδε ακόμα και το όνομα "Μακεδονία" για εσωτερική χρήση. Όλα θα τα πούμε. Δεν πρόκειται να γλιτώσετε. Διότι εμπόριο πατριωτισμού και πατριδοκαπηλίας στην παράταξη της Αριστεράς δεν θα κάνετε εσείς εδώ, κύριε Μητσοτάκη».























tvxs.gr
  
  

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *