Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018

Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στην υπόθεση Τσαλικίδη



Ανοίγει πάλι η υπόθεση Τσαλικίδη

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατ’ αγνώστων άσκησε η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας για την υπόθεση του θανάτου του πρώην στελέχους της Vodafone Κώστα Τσαλικίδη.

Η εισαγγελέας Πρωτοδικών, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, άσκησε κακουργηματική δίωξη μετά από παραγγελία του Εισαγγελέα Εφετών, Γρηγόρη Πεπόνη, ανοίγοντας ξανά το φάκελο.

Η οικογένεια του 39χρονου προσβλέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη έστω και 13 χρόνια μετά το 2005, οπότε (9 Μαρτίου) ο ίδιος είχε βρεθεί απαγχονισμένος στο διαμέρισμα του στο Κολωνό.

Ένα χρόνο πριν είχε αποκαλυφθεί το τεράστιο σκάνδαλο υποκλοπών τηλεφωνικών συνομιλιών, που έφτανε μέχρι και στην παρακολούθηση του τότε πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.

Τον Νοέμβριο του 2017 ξεκίνησε η τρίτη κατά σειρά έρευνα από την Εισαγγελία Εφετών για την υπόθεση Τσαλικίδη, έπειτα κι από τη δικαίωση των συγγενών του εκλιπόντος από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Το ΕΔΔΑ έκρινε πως το ελληνικό Δημόσιο υποχρεούται να αποζημιώσει τους συγγενείς, γιατί προέβη σε πλημμελή έρευνα για τα αίτια του θανάτου του, παραβιάζοντας τη διάταξη για σεβασμό της ανθρώπινης ζωής.

Την τρίτη έρευνα ανέλαβε ο κ. Πεπόνης προκειμένου να ρίξει φως στα αίτια θανάτου, ενώ προηγήθηκαν μια εισαγγελική του τότε εισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Ιωάννης Διώτης  και μια κυρία έρευνα του εισαγγελέας Χαρ. Λακαφώσης. , οι οποίες κατέληξαν στο αρχείο δεχόμενες ότι ο θάνατος του Τσαλικίδη ήταν αυτοκτονία και δεν συνδέονταν με το σκάνδαλο των υποκλοπών.
























efsyn.gr       

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *