Τρίτη, 26 Ιουνίου 2018

Ολόκληρη η επιστολή ανεξαρτητοποίησης του Γιώργου ΛαζαρίδηΜε αιχμές κατά Καμμένου και Τζανακόπουλου, ο κ. Λαζαρίδης στη δισέλιδη επιστολή του, εκφράζει τη διαφωνία του με τη συμφωνία των Πρεσπών, με την πρόσθετη επισήμανση ότι αυτή πρέπει να υπερψηφιστεί από πλειοψηφία 3/5 της Βουλής

Ολόκληρη η επιστολή ανεξαρτητοποίησης του Γιώργου Λαζαρίδη |  
«Οι ΑΝΕΛ από την ιδρυτική μας διακήρυξη είμαστε αντίθετοι στην οποιαδήποτε χρήση του όρου Μακεδονία από τους γείτονες» επισημαίνει με αιχμηρό για τον Πάνο Καμμένο τρόπο ο βουλευτής Θεσσαλονίκης Γιώργος Λαζαρίδης στην επιστολή με την οποία ανακοινώνει την ανεξαρτητοποίησή του από τους ΑΝΕΛ.

Στο (υποθετικό) ερώτημα γιατί αποφάσισε να ανεξαρτητοποιηθεί τώρα, κατόπιν της καταψήφισης της πρότασης μομφής της ΝΔ εναντίον της κυβέρνησης για το θέμα της «Βόρειας Μακεδονίας», ο Γιώργος Λαζαρίδης απαντά μέσω της επιστολή ανεξαρτητοποίησης ότι δεν ήθελε να θέσει σε κίνδυνο το κλείσιμο της δ’ αξιολόγησης και την έξοδο της χώρας από τα Μνημόνια.

Όπως υποστηρίζει, αφού ο στόχος αυτός -της εξόδου από τα Μνημόνια- επετεύχθη, τώρα πλέον πήρε την «έντιμη απόφαση» για να έχει «καθαρή τη συνείδησή του ενώπιον Θεού και πατρίδας», όπως τονίζει.

Αν και σημειώνει ότι η συμφωνία για το «Μακεδονικό» θα έλθει στη Βουλή στα τέλη του 2018 ή αρχές του 2019 -και άρα θα μπορούσε να καταψηφίσει σε εκείνη τη φάση- χρησιμοποιεί το επιχείρημα ότι για την ανεξαρτητοποίησή του ευθύνεται η πρόθεση της κυβέρνησης να περάσει τη συμφωνία των Πρεσπών από τη Βουλή με απόλυτη πλειοψηφία και όχι με την πλειοψηφία των 2/3.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιώργος Λαζαρίδης αξιοποιεί τα σενάρια περί απειλών που δημοσιοποίησε ο Πάνος Καμμένος, σημειώνοντας ότι συνέχισε να στηρίζει την κυβέρνηση στη διάρκεια της πρότασης μομφής της ΝΔ παρά «τις πιέσεις που δεχόμουν με διάφορες μορφές (απειλές – ύβρεις κλπ)…»

   in.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου