Σάββατο 16 Ιουνίου 2018

Απερρίφθη η πρόταση μομφής της ΝΔ...


Υπερψήφισε και διεγράφη ο Δημήτρης Καμμένος. Πώς τοποθετήθηκαν οι βουλευτές.


Απορρίφθηκε η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που είχε καταθέσει η Νέα Δημοκρατία.

Από τους 280 βουλευτές που ψήφισαν, κατά της πρότασης τάχθηκαν 153 βουλευτές ενώ 127 ψήφισαν υπέρ της πρότασης μομφής.

Ο Δημήτρης Καμμένος όπως αναμενόταν υπερψήφισε την πρόταση μομφής και διεγράφη από την κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Τόσο οι ΑΝΕΛ, όσο και η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούσαν δεδομένη την διαφοροποίησή του και αντίστοιχα δεν θεωρούν πλήγμα την αποπομπή του από την ΚΟ του κυβερνητικού εταίρου.

Οι τρεις ανεξάρτητοι βουλευτές, Χάρης Θεοχάρης, Κατερίνα Παπακώστα και ο Νίκος Νικολόπουλος προτίμησαν την αποχή, ενώ οι ΚΟ των υπόλοιπων ομάδων πλην ΑΝΕΛ εμφανίστηκαν συντεταγμένες.

Υπενθυμίζεται ότι το ΚΚΕ δεν μετείχε στην ψηφοφορία. Μετείχε η ΧΑ πλην του κου Μπαρμπαρούση που αναζητείται…

Νωρίτερα, στην ομιλία του, ο πρωθυπουργός διερωτήθηκε για την χρονική στιγμή της πρότασης δυσπιστίας από τη ΝΔ σε μια θετική συγκυρία για τη χώρα ενώ κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ για οπορτουνισμό και ανευθυνότητα, σημειώνοντας ότι με τη στάση του άνοιξε την κερκόπορτα στον εθνικισμό. Τόνισε δε ότι γραμμή στην αντιπολίτευση δίνει ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Αφού αναφέρθηκε στις εξασφαλίσεις που παρέχει η συμφωνία, υπογράμμισε ότι η κυβέρνησή του αναλαμβάνει την ιστορική ευθύνη να προχωρήσει μπροστά.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθάρισε ότι η «ψήφος κατά της πρότασης δυσπιστίας είναι ψήφος υπέρ της συμφωνίας Τσίπρα-Ζάεφ αύριο», ενώ άφησε αιχμές για «συναλλαγή» της συμφωνίας με τα Σκόπια με διευκολύνσεις για την οικονομία.

Εξαπέλυσε επίθεση στον Πάνο Καμμένο και τους βουλευτές των ΑΝΕΛ ενώ όσον αφορά στην ουσία της συμφωνίας, τόνισε ότι δημιουργεί τετελεσμένα που δύσκολα θα μπορούν να ανατραπούν.

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς κατήγγειλε ότι η Νέα Δημοκρατία δηλώνει πως το «Βόρεια Μακεδονία» παράγει αλυτρωτισμό αλλά η ίδια το είχε εισηγηθεί από το 2009, επικαλούμενος έγγραφα.

«Μας λένε φέρνετε τετελεσμένα. Δεν μας λένε πόσα τετελεσμένα έγιναν τα τελευταία 29 χρόνια. Δεν μας λένε πόσα τετελεσμένα δημιουργούνται για τα Σκόπια που θα αλλάξουν Σύνταγμα και όνομα», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά ο διχασμός στο Κίνημα Αλλαγής, με τη Φώφη Γεννηματά να τονίζει ότι δεν έχει εμπιστοσύνη σε αυτή την κυβέρνηση και τον Σταύρο Θεοδωράκη να τάσσεται υπέρ της συμφωνίας, δηλώνοντας ότι οι πολιτικοί δεν πρέπει να σέρνονται απο συνθήματα στις πλατείες.

Νωρίτερα, επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς. «Όλοι οι Έλληνες έχουν καταλάβει τι γίνεται σήμερα, τα δώσατε όλα, χωρίς στήριξη από τη Βουλή, χωρίς καν απόφαση του υπουργικού σας συμβουλίου, με την αντιπολίτευση στο σκοτάδι και τον λαό στα κάγκελα», δήλωσε μεταξύ άλλων.


































euro2day.gr

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *