Κυριακή 15 Ιουλίου 2018

Η στρουθοκάμηλος που δολοφονεί 15 χρονα



Από την ψυχολόγο Εύη Νικολοπούλου


Ένα παιδί 15 ετών χτές, έβαλε τέλος στη ζωή του, ύστερα από επίμονη κοροιδία και bullying από τους συμμαθητές του. Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγουμε,εφόσον στο σημείωμα που άφησε το ίδιο το παιδί στους γονείς του έγραφε «καταστρέψτε τους όπως με κατέστρεψαν».

Μερικές σκέψεις:

Είμαι σίγουρη ότι ο σύσσωμη η ελληνική κονωνία και οι θεσμικοί της εκπρόσωποι, δηλαδή οι πολιτικοί και θρησκευτικοί ηγέτες, καταδικάζουν το bullying εναντίον του 15χρονου που τον οδήγησε στην αυτοκτονία , και που σύμφωνα με πληροφορίες, είχε στοχοποιηθεί από τους συμμαθητές του για τον σεξουαλικό του προσανατολισμό. Από που αντλώ την σιγουριά μου για τον αποτροπιασμό των θεσμών αυτών στην ιδέα του bullying; Ιδού.

–Γεράσιμος Γιακουμάτος, πρώην βουλευτής ΝΔ: «Η ομοφυλοφιλία είναι κολλητική αρρώστια»

–Μητροπολίτης Αιγειαλίας και Καλαβρύτων Αμβρόσιος:

Part 1”Το ‘φτύστε τους’ είναι το λιγότερο. Αν είχα όπλο, και μπορούσα από τον νόμο, θα το χρησιμοποιούσα να τελειώνουμε. Αν παρόμοια φρασεολογία χρησιμοποιούσαν οι ναζί, τότε μπράβο”.

Part 2..”Η ομοφυλοφιλία είναι εκτροπή από τους Νόμους της φύσεως! Είναι κοινωνικό κακούργημα! Είναι αμαρτία! Όσοι, λοιπόν, είτε την βιώνουν, είτε την υποστηρίζουν δεν είναι φυσιολογικοί άνθρωποι! Είναι αποβράσματα της Κοινωνίας!”.4/12/2015.

-Και ο μητροπολίτης Θεσσαλλονίκης Άνθιμος καταδικάζει το bullying.

«Υπήρξε ποτέ τέτοιο φαινόμενο 2015 χρόνια να παντρεύεται ο άνδρας τον άνδρα και η γυναίκα την γυναίκα; Και να θέλουν να τους δώσουμε και δικαίωμα να έχουν ξένα παιδιά, για να τα μεγαλώσουν», ανέφερε. «Για να τα μεγαλώσουν πώς, να τους προσφέρουν τι, και να τους πουν τι;», συνέχισε και έκανε λόγο περί «τρελών φαινομένων». «Ούτε τα ζώα δεν έχουν τέτοιες διαθέσεις!»

–Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Η ομοφυλοφιλία είναι εκτροπή από την ζωή» 21/12/2015

–Χρυσή Αυγή προς τους ομοφυλόφιλους: ”Είστε οι επόμενοι“.

–Βουλευτής ΝΔ: “Παρομοιάζει την ομοφυλοφιλία με την κτηνοβασία και την παιδοφιλία» 5/9/2014

–Κώστας Κατσίκης, Βουλευτής Ανεξάρτητων Ελλήνων :”Μιλούν πολύ για την αγάπη των ομόφυλων ζευγαριών. Εγώ θα ρωτήσω είναι αμαρτία η αγάπη;”

Το bullying δεν είναι ακραίο καιρικό φαινόμενο, δεν είναι κάτι που συμβαίνει ξαφνικά και απροειδοποίητα.Και φυσικά δεν έχει ευθύνη το παιδί γιαυτό που του συμβαίνει.Ποιός ευθύνεται; Ας κοιτάξουμε λίγο στον καθρέφτη και μετά ας δούμε τι συμβαίνει και στο περιβάλλον μας, πως αντιμετωπίζεται η διαφορετικότητα από εμάς, τα μμε, την εκκλησία και τους πολιτικούς.

Θα σταθώ εδώ: Η θυματοποίηση του παιδιού ξεκινάει από την ίδια του την οικογένεια και συνεχίζεται στο κοινωνικό περιβάλλον. Όταν το παιδί υφίσταται ψυχολογική βία, ντρόπιασμα και ξύλο μέσα στην οικογένεια, οι αντιλήψεις που θα διαμορφώσει για τον εαυτό του θα είναι αρνητικές και οι προσδοκίες του χαμηλές. Δεν μαθαίνεις κάποιον να αποδέχεται τον εαυτό του με τις επικρίσεις και τις καταιγιστικές συμβουλές. Ένα παιδί που νιώθει ότι δεν αξίζει, ότι απογοητεύει συχνά τους γονείς του βάζει κατευθείαν υποψηφιότητα για θυματοποίηση και στοχοποίηση από τους συνομιλήκους του.

Όταν ο σεβασμός θα είναι πλέον κάτι αυτονόητο στην κοινωνία, και η διαφορετικότητα δεν θα γίνεται αντικείμενο μίσους από το δηλητήριο που χύνουν εναντίον των φαντασιακών εχθρών τους οι διάφοροι ταγοί,τότε θα στματήσουν να τερματίζουν τη ζωή τους νέα παιδιά εξ αιτίας τους, εξαιτίας της περιθωριοποίησης τους από το κοινωνικό σώμα.

Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με συνθήματα κενά περιεχομένου “οχι στο bullying” λες και είναι ναρκωτικά που θα σου προσφέρουν στο σχολείο και πρέπει να τα αρνηθείς.Οι αντιστάσεις και η αυτοεκτίμηση χτίζονται μέσα στην οικογένεια και η αποδοχή και η ενσωμάτωση των ατόμων είναι καθήκον της κοινωνίας. Αυτό που χρειάζεται να αντιτάξουμε είναι το ΝΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ και την περιθωριοποίηση των φορέων και των ατόμων εκείνων που πολιτεύονται με σημαία τη μισαλλοδοξία και το διχασμό και σταυροφορούν εναντίον κατασκευασμένων εχθρών.

Σύνδεσμοι:

Εργαστήριο παραγωγής θυμάτων bullying:Η οικογενειακή εστία, https://evinikolopoulou.blogspot.com/2016/08/bullying.html

https://tvxs.gr/news/ellada/o-anthimos-yper-ambrosioy-kai-kata-omofylofilon-apo-ambonos

https://tvxs.gr/news/ellada/ieronymos-kata-symfonoy-symbiosis https://www.lifo.gr/team/readersdigest/31086

http://www.iefimerida.gr/news/242045/ieronymos-i-omofylofilia-einai-ektropi-apo-tin-zoi-vinteo

alfavita


0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *