Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018

Στους 81 οι νεκροί από τις πυρκαγιές - Συνεχίζονται οι έρευνες για τους αγνοούμενους



Στους 81 νεκρούς έχουν φτάσει μέχρι τώρα τα θύματα της ολέθριας πυρκαγιάς που ξέσπασε στην Καλλιτεχνούπολη και έφτασε μέχρι το Μάτι, όπου και συντελέσθηκε η μεγάλη τραγωδία.

Πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι υπέκυψε στα βαρύτατα εγκαύματα που είχε υποστεί ένας 84χρονος, ο οποίος νοσηλευόταν διασωληνωμένος στο Θριάσιο Νοσοκομείο. Μια γυναίκα επίσης βρέθηκε νεκρή από πεζοπόρο τμήμα της Πυροσβεστικής που κάνει έρευνες από σπίτι σε σπίτι, μέσα στην οικία της, στην οδό Χρυσανθέμων, στο Μάτι.


Νωρίτερα, η εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος, Σταυρούλα Μαλλίρη, ανακοίνωσε ότι ο επίσημος απολογισμός των νεκρών έχει φτάσει τους 79. Παράλληλα, αρκετοί είναι οι άνθρωποι που αγνοούνται ενώ 187 είναι συνολικά οι τραυματίες. Δώδεκα παιδιά νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Παίδων.

Το πιο σημαντικό όμως είναι, ότι το δύσκολο έργο για τον εντοπισμό αγνοουμένων δεν έχει τελειώσει, καθώς το κέντρο της Πυροσβεστικής και οι άλλες υπηρεσίες έχουν δεχτεί δεκάδες κλήσεις, και διεξάγονται πεζές περιπολίες από 130 μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων και του Πυροσβεστικού Σώματος, στις περιοχές Βουτζά, Μάτι και Ραφήνα.

Το Πυροσβεστικό Σώμα κάνει έκκληση στους συγγενείς και οικείους των αγνοούμενων, προκειμένου να οριστικοποιηθεί ο αριθμός τους, να επικοινωνούν στο τηλεφωνικό αριθμό 199 για να δηλώσουν τους ανθρώπους που αναζητούν, δίνοντας τις απαραίτητες πληροφορίες και στοιχεία.

Οι έρευνες συνεχίζονται πλέον σπίτι - σπίτι. Πολλοί πολίτες, συγγενείς και φίλοι που ψάχνουν τους δικούς τους ανθρώπους καλούσαν σε νοσοκομεία, αστυνομία και άλλες αρχές για να δηλώσουν αγνοούμενους με αποτέλεσμα να προκληθεί σύγχυση και να μην υπάρχουν συγκεντρωμένα στοιχεία για όλους όσοι αγνοούνται. Μια εφαρμογή φιλοξενεί φωτογραφίες κάποιων εκ των αγνοουμένων, ενώ πολλές είναι και οι εκκλήσεις μέσω των social media.


Πάνω από 2.500 σπίτια έχουν καταστραφεί ολοσχερώς - Τα πρώτα μέτρα για τους πυρόπληκτους

Την ίδια ώρα εκτιμάται ότι περί τα 2.500 σπίτια έχουν καεί ολοσχερώς. Σε σύσκεψη που έγινε το χθες το μεσημέρι στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, αποφασίστηκαν από την κυβέρνηση τα πρώτα μέτρα για την άμεση στήριξη και ανακούφιση των πληγέντων από την φονική πυρκαγιά. «Κανένας δεν θα μείνει αβοήθητος, τίποτα δεν θα μείνει αναπάντητο», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας σε διάγγελμά του, κηρύσσοντας τη χώρα σε τριήμερο πένθος.

















tvxs.gr




0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *