Σάββατο 28 Ιουλίου 2018

Στους 87 ο αριθμός των νεκρών από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι



Στους 87 έφτασε ο αριθμός των νεκρών, καθώς σύμφωνα με τους ιατροδικαστές ολοκληρώθηκαν οι νεκροτομές στις 86 σορούς, ενώ όπως έγινε γνωστό από ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας, κατέληξε σήμερα και 62χρονος ο οποίος νοσηλευόταν διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού.

«Ολοκληρώσαμε την ιατροδικαστική έρευνα επί των σορών των θυμάτων που είχαν μεταφερθεί στο νεκροτομείο Αθηνών. Ήταν 86 νεκροί. Η ιατροδικαστική έρευνα ολοκληρώθηκε. Από εδώ και πέρα μένει το έργο της ταυτοποίησης το οποίο ολοκληρώνεται από άλλη υπηρεσία στα εγκληματολογικά εργαστήρια», σημείωσε ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Νίκος Καρακούκης, που έκανε τις σχετικές ανακοινώσεις.


Όπως είπε, στην ταυτοποίηση DNA συμμετέχουν και Γερμανοί γενετιστές που είχαν συνδράμει με το έργο τους στην ταυτοποίηση θυμάτων από το φονικό τσουνάμι στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Πλέον, η διαδικασία περνά στην αποκλειστική ευθύνη της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της Αστυνομίας προκειμένου να γίνει η ταυτοποίηση των θυμάτων.

Παρότι οι ιατροδικαστές είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην ενημέρωση τους, καθώς η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη, αφήνουν να εννοηθεί ότι το μεγαλύτερο μέρος των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους είναι απανθρακωμένοι, γεγονός που δυσκόλεψε τη διαδικασία λήψης DNA για να γίνει η ταυτοποίηση τους.

Εκτιμάται ότι πάνω από 60 άνθρωποι, συγγενείς αγνοουμένων έχουν δώσει δείγματα DNA στην αρμόδια υπηρεσία της αστυνομίας που θα κληθεί τις επόμενες ημέρες να ταυτοποιήσει τα δείγματα που έχουν ληφθεί από τις σορούς και από όσους αγωνιούν για τους ανθρώπους τους. Σημειώνεται ότι με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων.

Ψυχολογική στήριξη για τους συγγενείς

Οι συγγενείς δεν βλέπουν φυσικά τα απανθρακωμένα σώματα που εξετάζονται στα νεκροτομείο και τους παρέχεται ψυχολογική υποστήριξη κατά τη διαδικασία λήψης δειγμάτων γενετικού υλικού.

Οι τραυματίες

Στο νοσοκομείο για 4η μέρα παραμένουν συνολικά 53 ενήλικες και τέσσερα παιδιά σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ). Συγκεκριμένα, την Πέμπτη πήραν εξιτήριο έξι από τους τραυματίες, ενώ τα τέσσερα παιδιά νοσηλεύονται στο Παίδων με την υγεία τους να θεωρείται σημαντικά βελτιωμένη. Το ίδιο δεν συμβαίνει όμως με τους 11 ενήλικες ασθενείς που βρίσκονται διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας με την κατάστασή τους να θεωρείται σοβαρή.       






















tvxs.gr

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *