Κυριακή 1 Ιουλίου 2018

Αποχώρηση από το Κίνημα Αλλαγής αποφάσισε το Ποτάμι



Εγκρίθηκε η πρόταση του Σταύρου Θεοδωράκη να αποχωρήσει το Ποτάμι από το Κίνημα Αλλαγής. Όπως έγινε γνωστό η πρόταση εγκρίθηκε με 97 υπέρ, 16 κατά και 5 λευκά επί των παρόντων μελών της Μεγάλης Συνέλευσης των Αντιπροσώπων που απαριθμεί 250 μέλη.

Η πρόταση του επικεφαλής του Ποταμιού προβλέπει συνέδριο του Ποταμιού τον Οκτώβριο για την έγκριση πολιτικών θέσεων, την πολιτική συνεργασιών και εκλογή νέων ηγετικών οργάνων


Αναμένονται δηλώσεις του Στ. Θεοδωράκη ο οποίος παρεμβαίνοντας στη συζήτηση ενοχλημένος από την κριτική που δέχθηκε για τις επιλογές του ανέφερε κατά πληροφορίες ότι είναι «υβριστικό να λέγεται ότι το Ποτάμι θα αντικαταστήσει τους ΑΝΕΛ στη κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ».

Νωρίτερα, ο Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στα στελέχη του Ποταμιού, ανέφερε, μεταξύ άλλων πως «η απόφαση για συμμετοχή στο Νέο Φορέα ήταν δική μου, θεωρώντας ότι θα πάρουμε τα θετικά του κάθε χώρου. Σήμερα βλέπω ότι δεν έγινε. Προτείνω την απεμπλοκή από το Κίνημα Αλλαγής, συνεργασία με προοδευτικές δυνάμεις, συνέδριο τον Οκτώβριο και κάλεσμα επιστροφής σε όσους έφυγαν. Αφήνουμε συμμάχους που θα συνεργαστούμε στο μέλλον» και παράλληλα διέψευσε σενάρια ότι έχει προχωρήσει σε συμφωνία συνεργασίας είτε με τη ΝΔ, είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως αναμενόταν οι βουλευτές του Ποταμιού στήριξαν την εισήγηση του Σταύρου Θεοδωράκη για αποχώρηση από το Κίνημα Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ), κάνοντας ωστόσο ταυτόχρονα την αυτοκριτική τους.

Εντύπωση προκάλεσε κείμενο του ευρωβουλευτή Μίλτου Κύρκου και του ηγετικού στελέχους Γιάννη Μεΐμάρογλου στο οποίο προτείνουν την παραμονή στο Κίνημα Αλλαγής, του Ποταμιού υπό συγκεκριμένους προγραμματικούς όρους που αφορούν σε πέντε βασικές μεταρρυθμίσεις (Δημόσια Διοίκηση- Διακυβέρνηση, Άρση Εμποδίων Επιχειρηματικότητας, Γεωργία, Τουρισμός, Ενέργεια). Ταυτόχρονα προτείνεται σαφές χρονοδιάγραμμα για τη διαδικασία υλοποίησής τους, το οποίο θα περιλαμβάνει τις δράσεις των πρώτων 100 ημερών, ενός χρόνου και τριών χρόνων, από την οποιαδήποτε κυβέρνηση θα στηρίξει το Κίνημα Αλλαγής, καθώς και τους εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς, που θα τρέξουν τις μεταρρυθμίσεις που περιλαμβάνει.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από το Ποτάμι , καθώς η συνεδρίαση είναι κλειστή για τους δημοσιογράφους, «Ο Γ. Μαυρωτάς τάχθηκε υπέρ της δυναμικής επιστροφής του Ποταμιού.

Ο Γ. Αμυράς είπε ότι θα πρέπει στις επόμενες ευρωεκλογές το Ποτάμι να μην είναι με τους Σοσιαλιστές και τους Δημοκράτες, αλλά με τους Φιλελεύθερους ή τον Μακρόν.

O Σπ. Δανέλλης έκανε την αυτοκριτική του και είπε ότι υπερέβαλε στις τελευταίες εμφανίσεις του και η θέση του παραμένει σταθερή για ένα ενωμένο δυνατό Ποτάμι.

Ο Γρηγόρης Ψαριανός επιτέθηκε στην ψευδεπίγραφη αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ και είπε ότι θα παραμείνει σε ένα Ποτάμι που θα επιστρέψει στις αρχές του.

O δε Σπ. Λυκούδης είπε ότι δεν θα μείνει ούτε μια ώρα σε ένα κόμμα-εννοώντας το Κίνημα Αλλαγής-, που του λένε ότι όλα τα αποφασίζει ο αρχηγός και διευκρίνισε ότι «τις επόμενες μέρες θα συγκληθούν οι Μεταρρυθμιστές της Αριστεράς για να αποφασίσουν πώς θα συγχρονίσουν το βήμα τους με το Ποτάμι».

Υπέρ της παραμονής στο Κίνημα Αλλαγής τάχθηκαν ο Παναγιώτης Βλάχος (της κίνησης «Μπροστά»), ο Παναγιώτης Καρκατσούλης κι άλλα στελέχη. «Σας καλώ να μην τα παρατήσουμε. Να μην ενδώσουμε τόσο εύκολα σε ένα νέο ‘όχι', σε μια πορεία χωρίς στρατηγική, σε ένα άλμα στο κενό» είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της κίνησης «Μπροστά».





















tvxs.gr

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *