Τετάρτη, 15 Αυγούστου 2018

«Ένεση» ζωής 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων από το Κατάρ στην Τουρκία.!Απευθείας επενδύσεις ύψους 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων υποσχέθηκε στην Τουρκία ο εμίρης του Κατάρ σεΐχης Ταμίμ μπιν Χαμάντ αλ Θάνι, στο πλαίσιο συνάντησής του με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η τουρκική προεδρία.

Σκοπός των επενδύσεων αποτελεί η στήριξη της τουρκικής οικονομίας, η οποία διαβαίνει κρίση μετά την πρώτη της τουρκικής λίρας με φόντο τη διπλωματική κρίση με τις ΗΠΑ και τις κυρώσεις σε βάρος της Άγκυρας.

Τα χρήματα θα διοχετευτούν στις τουρκικές χρηματοπιστωτικές αγορές και τις τράπεζες.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Ερντογάν, ο εμίρης «διαβεβαίωσε ότι το Κατάρ θα εφαρμόσει σύντομα ένα πρόγραμμα επενδύσεων ύψους 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων προς την Τουρκία» τονίζεται στην ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας.

«Οι βάσεις της τουρκικής οικονομίας είναι γερές και η Τουρκία θα εξέλθει δυνατότερη από αυτό το επεισόδιο» ήταν το Τweet του Ιμπραήμ Καλίν, του εκπρόσωπου τύπου του Τούρκου προέδρου.

«Οι σχέσεις μεταξύ της Τουρκίας και του Κατάρ βασίζονται στα στερεά θεμέλια της πραγματικής φιλίας και αλληλεγγύης» συμπλήρωσε ο Τούρκος αξιωματούχος.      
 in.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου