Τετάρτη 8 Αυγούστου 2018

Τροπολογία βουλευτών της Ν.Δ. «πάγωνε» τα πρόστιμα και τις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων.!



Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τα πεπραγμένα βουλευτών της Ν.Δ. σχετικά με τις παρανομίες αυθαιρέτων όλα τα προηγούμενα χρόνια, στο βωμό της εξυπηρέτησης του πελατειακού κράτους και εις βάρος του περιβάλλοντος.

Σήμερα η «Εφ.Συν.» υπενθυμίζει μια προεκλογική τροπολογία -από τις πολλές εκείνης της περιόδου- του Δεκεμβρίου του 2014, που είχαν καταθέσει 2 βουλευτές της Ν.Δ. στο υπόλοιπο Αττικής (Γιώργος Βλάχος και Θανάσης Μπούρας) κι ένας ανεξάρτητος (τότε) και νυν τομεάρχης Υγείας της Ν.Δ. Βασίλης Οικονόμου. Επρόκειτο για τροπολογία που συμπεριλήφθηκε τότε στο νόμο «Πράξεις εισφοράς σε γη και σε χρήμα- Ρυμοτομικές απαλλοτριώσεις και άλλες διατάξεις» του υπουργείου Περιβάλλοντος που ψηφίστηκε στις 19-20 Δεκεμβρίου 2014, ένα μήνα πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015!

Με αυτήν την τροπολογία οι βουλευτές ζητούσαν «να ανασταλεί η βεβαίωση, εκτέλεση και είσπραξη προστίμων και εκδοθεισών διοικητικών πράξεων βάσει του νόμου 998/1979 για την προστασία των δασικών οικοσυστημάτων μέχρι την κύρωση των δασικών χαρτών».

Αν σκεφτεί κανείς ότι εκείνη την περίοδο είχε κυρωθεί και αναρτηθεί μόλις το 0,56% των δασικών χαρτών, αντιλαμβάνεται ότι η... υπόσχεση των βουλευτών άφηνε για το.. απώτερο και αόριστο μέλλον την εκτέλεση των προστίμων και των βεβαιωμένων πράξεων κατεδαφίσεων!

«Εμείς δεν λέμε να διαγραφούν, δεν λέμε να καταργηθούν, αλλά να ανασταλούν όλες αυτές οι διαδικασίες μέχρι την κύρωση των δασικών χαρτών, όπου πλέον με σύγχρονα μέσα, με χάρτες ακριβείς και όχι με μουτζούρες του 1935 και 1940, να φαίνεται τι είναι δάσος πραγματικά και τι δεν είναι. Αυτό θέλουμε να υπερασπιστούμε με αυτήν την τροπολογία, η οποία είναι μια χρήσιμη τροπολογία και για την πολιτεία και για τους πολίτες», ανέφερε τότε στη σχετική συζήτηση στη Βουλή, ο βουλευτής της Ν.Δ. Θ. Μπούρας, επιχειρώντας να κάνει ένα... προεκλογικό δώρο στην εκλογική πελατεία στο υπόλοιπο Αττικής! Οι δε υπογράφοντες βουλευτές στην αιτιολογία της τροπολογίας ανέφεραν πως έχει στόχο «τη δημιουργία ασφάλειας δικαίου για τους διοικούμενους και τη διατήρηση της αρχής της δικαιολογημένης εμπιστοσύνης των διοικουμένων προς τη Διοίκηση»!

«Εμετικά υποκριτική ρητορική»
Χαρακτηριστική ήταν μια ανακοίνωση που είχε δημοσιεύσει εκείνες τις μέρες το στέλεχος του Ποταμιού Χαρίδημος Τσούκας στην ιστοσελίδα του πολιτικού φορέα του Σ. Θεοδωράκη: «Προσέξτε την εμετικά υποκριτική ρητορική των βλαχοπολιτικών: η τροπολογία τους «έχει ως σκοπό», λένε, «τη δημιουργία ασφάλειας δικαίου για τους διοικούμενους και τη διατήρηση της αρχής της δικαιολογημένης εμπιστοσύνης των διοικουμένων προς τη Διοίκηση». Δεν φτάνει που επιβραβεύουν την παρανομία, μας δουλεύουν κι από πάνω! Η υποκρισία (το δούλεμα) είναι απαραίτητο στοιχείο συγκάλυψης της ποταπότητας: η υψηλόφρων ρητορική επενδύει λεκτικά τη χυδαία πράξη για να της προσδώσει ηθική νομιμοποίηση».

Για το ίδιο θέμα υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από τον Τύπο αλλά και από περιβαλλοντικές οργανώσεις.

Αλήθεια, θυμούνται τα ανωτέρω ο νυν τομεάρχης Υγείας της Ν.Δ. κ. Βασίλης Οικονόμου ο οποίος μόλις προχθές απειλούσε με «κλοτσιές και δρόμο» τον πρωθυπουργό και οι υπόλοιποι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης;

Το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ

Η νέα αποκάλυψη της «Εφ.Συν.», δεν έμεινε ασχολίαστη από τον ΣΥΡΙΖΑ: «Τα παραπάνω αναδεικνύουν πως το κόμμα του Κυρ. Μητσοτάκη έχει διαχρονική σχέση τόσο με την οικοδόμηση πελατειακών δικτύων όσο και με την οικοδόμηση αυθαιρέτων. Ταυτόχρονα, ακυρώνουν τις υποκριτικές αιτιάσεις της σημερινής ηγεσίας της ΝΔ, σύμφωνα με τις οποίες ο Κυρ. Μητσοτάκης ζητούσε κατεδαφίσεις από το 2007», σχολιάζουν από την Κουμουνδούρου.     











0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *