Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018

Ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο Μαραθώνα ζητάει παραίτηση Ψινάκη (Βίντεο)


Ηχηρό μήνυμα στο δήμαρχο Μαραθώνα έστειλε το δημοτικό συμβούλιο που αποφάσισε ομόφωνα να ζητήσει την παραίτησή του για λόγους ευθιξίας. Αν και ο δήμαρχος είχε αφήσει να εννοηθεί πως δεν πρόκειται να παραιτηθεί, οι εξελίξεις αλλάζουν τα δεδομένα, σύμφωνα με εκτιμήσεις αιρετών που του καταλογίζουν «αδιαφορία».    



Το ψήφισμα που ζητά την παραίτηση του Ηλία Ψινάκη, ψήφισαν ομόφωνα (επί των παρόντων) οι δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης θέτοντας με αυτόν τον τρόπο ως πρώτο στόχο «να φύγει ο δήμαρχος» που επέδειξε «αδιαφορία» και λειτούργησε με «αυθαίρετο τρόπο», όπως είπαν. Ο δεύτερος στόχος που τέθηκε είναι εφόσον ο Ηλ. Ψινάκης αποφασίσει να παραιτηθεί να υπάρξει συνεργασία όλων των δημοτικών παρατάξεων με γνώμονα την ανακούφιση των πληγέντων.

Στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο της Παρασκευής (03/08) μία μερίδα οργισμένων πολιτών ζήτησε να παραιτηθούν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι κάτι τέτοιο όμως αποκρούστηκε καθώς σύμφωνα με αιρετούς «θα ήταν ολέθριο λάθος σε αυτή τη κρίσιμη στιγμή ο δήμος να μην μπορεί να διοικηθεί και να συρθεί σε εκλογές».

Η ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικά από ορισμένους δημοτικούς συμβούλους καθώς «μπαίνει τέλος στην περίοδο Ψινάκη» στο δήμο.

Ο Ηλίας Ψινάκης επέλεξε να μην δώσει το «παρών» στη κρίσιμη έκτακτη συνεδρίαση και ενώ στο ψήφισμα που κατατέθηκε οι 25 δημοτικοί σύμβουλοι χαρακτήρισαν τον δήμαρχο «ανεπιθύμητο», «ανίκανο» και «άκρως επικίνδυνο ακόμη και για τη σωματική υγεία των πολιτών του Δήμου»

Να θυμίσουμε πως ο Ηλίας Ψινάκης σε δήλωσή του μετά την κατάθεσή του στην εισαγγελέα Πρωτοδικών είχε καλέσει πολίτες και αιρετούς του δήμου να μην αναλώνονται σε «αδιέξοδες συγκρούσεις και αντιπαραθέσεις» που «μόνο περισσότερη ζημιά και πόνο προκαλούν».


Επίσης είχε δηλώσει πως δε θα νομιμοποιήσει με την παρουσία του «μια μεθοδευμένη αντισυνταγματική διαδικασία που δεν προβλέπεται από κανένα νόμο, καμία διάταξη και δεν έχει κανένα νομικό προηγούμενο» αλλά και πως δεν θα υπολογίσει το πολιτικό κόστος. 




















 efsyn.gr    

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *