Δευτέρα 6 Αυγούστου 2018

Παραιτήθηκε και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης



Την παραίτησή του από τη θέση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας υπέβαλε το πρωί της Δευτέρας ο Γιάννης Καπάκης στον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη.

Ο Γιάννης Ταφίλης, ο μέχρι σήμερα διευθυντής του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας, ορίστηκε νέος Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας στη θέση του παραιτηθέντος Γιάννη Καπάκη.

Ο Γ. Καπάκης είχε βρεθεί στο επίκεντρο της κριτικής για τις ολιγωρίες της διοίκησης στις φονικές πυρκαγιές της ανατολικής Αττικής που προκάλεσαν μέχρι στιγμής το θάνατο 91 ανθρώπων.


Ανήκει στην πολιτική κίνηση "Πράττω" με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και τον τέως αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα.

Υπενθυμίζεται ότι χθες παραιτήθηκαν ο αρχηγός της Πυροσβεστικής και ο αρχηγός της Αστυνομίας, ενώ την Παρασκευή είχε παραιτηθεί και ο Νίκος Τόσκας.

Σύμφωνα με τη χθεσινή απόφαση του ΚΥΣΕΑ, «νέος αρχηγός της Πυροσβεστικής αναλαμβάνει ο μέχρι σήμερα Υπαρχηγός, Αντιστράτηγος Ματθαιόπουλος Βασίλειος και νέος αρχηγός της Αστυνομίας, ο μέχρι σήμερα Υπαρχηγός, Αντιστράτηγος Ανδρικόπουλος Αριστείδης».

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι στοχεύει στην αναβάθμιση της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας, με αλλαγές στη δομή της και πιθανόν μετατροπή της σε υφυπουργείο.

Ποιος είναι ο νέος γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Ταφύλλης
 Ο νέος γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Ταφύλλης, θεωρείται ιδιαίτερα έμπειρος σε θέματα διαχείρισης κρίσεων, καθώς, σύμφωνα με το βιογραφικό του, έχει πλούσια επιχειρησιακή εμπειρία και πολυετή ενασχόληση τόσο σε πρακτικό όσο και σε θεωρητικό επίπεδο, στον συγκεκριμένο τομέα, αλλά και σε θέματα διοίκησης.

Ο Γιάννης Ταφύλλης, από τον Δεκέμβριο του 2017 διευθύνει το Κέντρο Μελετών Ασφάλειας, στο πλαίσιο το οποίου, αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ανέλαβε το συντονισμό δράσης για την αναμόρφωση του Συστήματος Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών της χώρας.

Ωστόσο, έχει διατελέσει γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας και γενικός γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής. Γνωρίζει σε βάθος τόσο το πλαίσιο συμβολής των Ενόπλων Δυνάμεων σε δράσεις Πολιτικής Προστασίας, όσο και τις ανάγκες της σε σύγχρονες υποδομές πληροφορικής και επικοινωνιών.

Κατά τη θητεία του ως γενικού γραμματέα ΥΠΕΘΑ τού ανατέθηκε ο επιχειρησιακός συντονισμός του προσφυγικού, αμέσως μετά την υπογραφή της Κοινής Δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας.

Είναι εκλεγμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης των Ευρωπαϊκών Οργανισμών Έρευνας και Καινοτομίας.

ΚΚΕ: Οι παραιτήσεις κρύβουν την ευθύνη της κυβέρνησης
«Οι αποπομπές και οι παραιτήσεις διαφόρων υπηρεσιακών στελεχών, έχουν μοναδικό στόχο να κρύψουν τη βασική και κύρια ευθύνη των πολιτικών προϊσταμένων τους, δηλαδή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που όξυνε τα προβλήματα υποβάθμισης και υποχρηματοδότησης στους τομείς της δασοπροστασίας και πυρόσβεσης, συνεχίζοντας την πολιτική των προκατόχων της», σχολίασε το ΚΚΕ και πρόσθεσε:

«Άλλωστε, ήταν η ίδια η κυβέρνηση που απαντούσε καθησυχαστικά στις επανειλημμένες εκκλήσεις του ΚΚΕ, για λήψη μέτρων. Η ευθύνη βαραίνει πάνω απ’ όλα την ίδια και κανένα επικοινωνιακό κόλπο δε μπορεί να το συγκαλύψει».




















thetoc.gr 

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *