Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018

Η Αρχή για το Ξέπλυμα ανοίγει τους λογαριασμούς του Σημίτη και δύο πρώην υπουργών



Δημοσίευμα της εφημερίδας τα Νέα αποκαλύπτει ότι η Δικαιοσύνη ανοίγει τους λογαριασμούς του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, της συζύγου, του αδερφού του και δυο πρώην υπουργών της κυβέρνησής του. 

Στη στήλη του δημοσιογράφου Γιώργου Παπαχρήστου  αναφέρεται ότι σε πρώτη φάση ελέγχονται οι λογαριασμοί του Κώστα Σημίτη κι άλλων έξι φυσικών προσώπων, στην Ελλάδα. 

Επίσης, δημοσιεύεται και το έγγραφο της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, με βάση του οποίο, όπως αναφέρει ο Γ. Παπαχρήστος, διατάχθηκε το άνοιγμα των λογαριασμών σε πέντε ελληνικές τράπεζες του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, της συζύγου του Δάφνης, του αδερφού του Σπύρου, του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη (υπουργού Δημόσιας Τάξης την περίοδο 2001-2003) και του Βαγγέλη Μαλέσιου (υφυπουργού Δημόσιας Τάξης την ίδια περίοδο). 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η αρχή ζητά το άνοιγμα των λογαριασμών της συζύγου του Βαγγέλη Μαλέσιου, Διαμαντούλας και του μεσάζοντα οπλικών συστημάτων Λουκά Ρωμανού και ζητά να της σταλούν όλα τα στοιχεία των λογαριασμών από το 2000 έως σήμερα.











thecaller.gr

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *