Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018

Χρυσές δουλειές με την «ελπίδα» για μια «χούφτα» αναδρομικά



Στις «αδηφάγες ορέξεις» των δικηγορικών γραφείων έχει παραδώσει η κυβέρνηση δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχους που με ατομικές ή ομαδικές προσφυγές επιδιώκουν να πάρουν πίσω τα χρήματα που τους πετσόκοψαν οι μνημονιακοί νόμοι. 

Μια πραγματική βιομηχανία αγωγών έχει στηθεί για την επιστροφή των αναδρομικών από τα κομμένα δώρα στους συνταξιούχους. Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση συνεχίζει να παραπέμπει για την όποια λύση στην απόφαση του ΣτΕ σε βάθος χρόνου και με δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων και επιλεκτικές διαρροές να δημιουργεί σύγχυση και προσδοκίες, δικηγόροι και δικηγορικά γραφεία θησαυρίζουν.

Τα δικηγορικά γραφεία, σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα» έχουν επιδοθεί σε ένα μαζικό κυνήγι ανάληψης υποθέσεων αγωγών εκ μέρους των συνταξιούχων για τη διεκδίκηση των αναδρομικών τους, επιδιώκοντας να αφειφθούν αδρά για τις υπηρεσίες τους.

Το κυνήγι φέρνει κέρδη καθώς στην περίπτωση που κάποιος επιλέξει τον δρόμο της ατομικής αγωγής η αμοιβή του δικηγόρου κυμαίνεται από 300 ευρώ έως και 900 ευρώ! Σε αυτά θα πρέπει να προστεθούν και τα δικαστικά έξοδα που υπολογίζονται από 70 έως 170 ευρώ ανάλογα με την υπόθεση! Με άλλα λόγια ιδιώτες και κράτος (μέσω της φορολογίας) κερδίζουν ποντάροντας στην αγωνία των συνταξιούχων…

Αν η αγωγή είναι ομαδική, το κόστος της περιορίζεται και συνήθως κινείται μεταξύ 35 και 50 ευρώ, άσχετα από το ποσό που διεκδικεί ο συνταξιούχος. Στην περίπτωση αυτή η δικηγορική αμοιβή φτάνει το 7% επί του ποσού που θα επιδικαστεί. Ενδεικτικό της φρενίτιδας που επικρατεί, είναι ότι αυτή τη στιγμή 1.800 αγωγές συνταξιούχων περιμένουν στην ουρά να εκδικαστούν μόνο στο Πρωτοδικείο Αθηνών. Δεκάδες χιλιάδες άλλες αγωγές εκκρεμούν στα Πρωτοδικεία της υπόλοιπης χώρας.

Όπως επισημαίνει ο κ. Νίκος Χατζόπουλος, πρόεδρος του Εθνικού Δικτύου Συνταξιούχων, «καθημερινά έρχονται στα γραφεία μας 300- 400 άτομα να ενημερωθούν και να υποβάλουν ομαδική αγωγή. Πρέπει η κυβέρνηση να επιστρέψει τα χρήματα στους συνταξιούχους και να μην αφήνει τους ανθρώπους να ταλαιπωρούνται».

Στη μεταμνημονιακή εποχή της κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ η ληστεία σε βάρος εκατομμυρίων συνταξιούχων συνεχίζεται… Αυτή τη φορά αξιοποιώντας ακόμα και την «ελπίδα» των απόμαχων της δουλειάς να πάρουν πίσω τα χρήματα που έκλεψαν!   










0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *