Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018

Κύριε Μητσοτάκη, σε ποιον κόσμο ζείτε;



 «Έβλεπα τις εικόνες από τα καμένα Εξάρχεια και νόμιζα ότι έβλεπα εικόνες από τη Συρία». Είναι φράση του Κυριάκου Μητσοτάκη, προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, (στο τέλος του δημοσιεύματος μας μπορείτε να τη δείτε και σε ΒΙΝΤΕΟ) κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Τρίπολη (8/12/2018 – ολόκληρη η ομιλία από την ιστοσελίδα της ΝΔ εδώ).

   Κύριε Μητσοτάκη, για το έγκλημα διαρκείας στη Συρία υπάρχουν τα εξής στοιχεία (σίγουρα οι «εικόνες» είναι ακόμα χειρότερες στις μέρες μας):

Από τον Μάρτιο του 2011, όταν και ξεκίνησε ο ανελέητος βομβαρδισμός της Συρίας και στα χρόνια που ακολούθησαν με τις συγκρούσεις να μαίνονται, οι άμεσοι και έμμεσοι νεκροί από τον πόλεμο ξεπερνούν τους 500.000 ανθρώπους.
Το 13% του πληθυσμού έχει σκοτωθεί ή τραυματιστεί από την έναρξη της κρίσης τον Μάρτιο του 2011.
Πάνω από 2 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.
Το προσδόκιμο ζωής έπεσε από τα 70 χρόνια το 2010 στα 55,4 το 2015.
Πάνω από 6,5 εκατομμύρια οι εκτοπισμένοι εντός της χώρας, πάνω από 5 εκατομμύρια οι πρόσφυγες.
Ο συνολικός πληθυσμός της χώρα έχει μειωθεί κατά 25% και ένα μεγάλο κύμα προσφύγων εγκαταλείπει με κάθε μέσο τη χώρα.
Το 2015 ανακοινώθηκε ότι η Συρία ζει σχεδόν χωρίς καθόλου ηλεκτρικό ρεύμα καθώς το 83% του δικτύου ηλεκτροδότησης δεν λειτουργεί εξαιτίας του πολέμου.
Το 80% και πλέον των πολιτών ζει κάτω από το όρια της φτώχειας, σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσιοποιήθηκε τον Απρίλιο του 2016.
  Για τους δολοφόνους της Συρίας, κύριε Μητσοτάκη, υπάρχει ένα άρθρο του «Ημεροδρόμου» όπου συμπεριλαμβάνονται τα στοιχεία. Μπορείτε να το διαβάσετε εδώ.

  Επίσης, κύριε Μητσοτάκη, υπάρχει ένας τόπος σε αυτόν τον κόσμο που λέγεται Παλαιστίνη (είναι εκείνος ο τόπος που το κόμμα σας «ξεχνά» να βγάζει στοιχειώδεις ανακοινώσεις ακόμα κι όταν δολοφονούνται παιδιά από τον ισραηλινό στρατό). Μπορείτε να βρείτε στοιχεία σε αρκετά άρθρα του «Ημεροδρόμου», μεταξύ των οποίων και σε αυτό (πατήστε εδώ).

 Κι αν δεν εμπιστεύεστε τα άρθρα της ιστοσελίδας μας μπορείτε να ανατρέξετε, εσείς και οι συνεργάτες σας, να βρείτε τους αριθμούς που αποτυπώνουν τι γίνεται στη Συρία και στην Παλαιστίνη (η οποία δεν έχει βρει χώρο στις ομιλίες σας).

 Μετά από αυτά, κύριε Μητσοτάκη, απαντήστε μας:

 Τι ΔΕΝ έχετε δει, εικόνες από τη Συρία ή εικόνες από τα Εξάρχεια;

 Με όλο το θάρρος – και συγγνώμη κιόλας – αν έχετε δει φωτογραφίες και από τη Συρία και από τα Εξάρχεια δεν θα τολμούσατε να κάνετε αυτόν τον παραλληλισμό.

 Όσον αφορά τα «Εξάρχεια», ακόμα κι έτσι όπως εσείς τα εννοείτε – αλήθεια, έχετε πάει ποτέ; – έχουμε γράψει άλλες φορές. Δεν πρόκειται να αναφερθούμε στο θέμα ούτε με μια λέξη για έναν απλό λόγο:

 Διότι η δήλωση σας δεν είναι «γκάφα». Είναι ντροπή.

  Και κάτι τελευταίο το οποίο το εννοούμε όπως το γράφουμε (χωρίς ίχνος «αστείου») :

Κύριε Μητσοτάκη, σε ποιον κόσμο ζείτε;


0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *