Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

«Επίτευγμα»…




Στην τηλεοπτική του συνέντευξη του ο πρωθυπουργός, πέραν των σχεδιασμών του για τον χρόνο εκδήλωσης των πολιτικών εξελίξεων, προσδιόρισε εμμέσως και την «γραμμή» με την οποία θα πάει στις εκλογές.

Κι αν το ένα σκέλος της τακτικής του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι αυτό που η κυβέρνηση αποκαλεί «σκελετοί στα ντουλάπια» της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα ζητήματα σκανδάλων και διαφθοράς, το άλλο σκέλος θα είναι, φυσικά, η φιλολογία περί «εξόδου από τα Μνημόνια».  

 Εδώ ειδικά ο πρωθυπουργός το έθεσε με έναν πραγματικά… αχτύπητο τρόπο: «Η οικονομία – είπε – είναι το μεγάλο μου ατού»! «Η οικονομία – ξαναείπε – είναι το μεγάλο μου επίτευγμα»!

Μάλιστα, για να προσκομίσει και απόδειξη στα λεγόμενά του περί «επιτεύγματος», αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η κυβέρνηση του εξασφάλισε, όπως είπε, 1,5 δισ. ευρώ μέρισμα που διανεμήθηκε σε 3,7 εκατομμύρια ωφελούμενους.

Κατ’ αρχάς τι να πεις για το γεγονός ότι το να παίρνεις ένα ψίχουλο σαν αντίδωρο για την πολιτική που σε κατάντησε να έχεις ανάγκη το ψίχουλο, σε καθιστά «ωφελούμενο»…

Αλλά ας το παρακάμψουμε. Κι ας σταθούμε στον αριθμό που εκστόμισε ο πρωθυπουργός. Ο ίδιος που θα καταργούσε τα Μνημόνια και την πολιτική των ψίχουλων.

    Προσέξτε, λοιπόν:

Αν σε μια χώρα 10 εκατομμυρίων ανθρώπων, υπάρχουν 3,7 εκατομμύρια άνθρωποι που έχουν φτάσει σε τέτοιο σημείο αποστέρησης ώστε να επιβιώνουν με τα ψίχουλα των μερισμάτων, τότε, όντως, εδώ υπάρχει «επίτευγμα».

Μόνο που πρόκειται για… «επίτευγμα» εντελώς διαφορετικό από αυτό που ισχυρίζεται ο κ.Τσίπρας και οποιοσδήποτε επιχειρεί να διαμορφώσει μια επίπλαστη εικόνα για την κατάσταση στην οικονομία και στην πραγματική ζωή των πολιτών.











Πηγή: Εφημερίδα Real News (13/1/2019)   

1 comments :

sifis pirounakis on 17 Ιανουαρίου 2019 στις 11:38 μ.μ. είπε...

ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ..

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *