Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019

Σκάνδαλο Novartis: Θα κληθούν εν ενεργεία βουλευτές για παθητική δωροδοκία


Νέα στοιχεία για το σκάνδαλο Novartis έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Όπως αποκάλυψε η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου μιλώντας στην ΕΡΤ, σύντομα αναμένεται να σταλούν κλήσεις σε εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα και συγκεκριμένα πολιτικούς, εν ενεργεία βουλευτές, που είναι ύποποτοι για το αδίκημα της  παθητικής δωροδοκίας.

Σύμφωνα με την δημοσιογράφο οι εισαγγελείς κατά της διαφθοράς έχουν στα χέρια τους νέα στοιχεία που αφορούν στους 10 πολιτικούς. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της υπάρχουν ενδείξεις εμπλοκής στην πολύκροτη υπόθεση Novartis για τουλάχιστον έξι από τα πολιτικά πρόσωπα. Για δύο αναμένεται να μπει η υπόθεση στο αρχείο, ενώ για άλλα δύο η έρευνα είναι σε εξέλιξη.


«Θα κληθούν ως ύποπτοι για παθητική δωροδοκία σύμφωνα με το άρθρο 31 του κώδικα ποινικής δικονομίας. Οι εισαγγελείς κατά της διαφθοράς θα ζητήσουν την άδεια της Βουλής γιατί αυτοί που φέρονται ότι θα κληθούν είναι εν ενεργεία βουλευτές» τόνισε η Γιάννα Παπαδάκου και συμπλήρωσε ότι όλη η δικογραφία θα σταλεί στη Βουλή. Όπως είπε, όταν καλείται κάποιος ως ύποπτος, τότε υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις για το αδίκημα για το οποίο καλείται.

«Περιγράφονται ξανά τρομερά πράγματα, με φακέλους και βαλίτσες» ανέφερε και σημείωσε ότι έχουν προκύψει επιπλέον στοιχεία σε σχέση με αυτά που έχουν καταθέσει μέχρι σήμερα οι μάρτυρες, κάτι που έχει ενισχύσει και την αξιοπιστία τους. «Λένε 'είδα' και όχι ότι 'έγινε αντιληπτό'» δήλωσε χαρακτηριστικά η δημοσιογράφος.

Τα νέα στοιχεία αποδεικνύουν επίσης συνταγογράφηση καθ’υπόδειξη της φαρμακευτικής εταιρείας και υπερτιμολόγηση φαρμάκων. «Η εταιρεία νομοθετούσε, σε μία μάλιστα περίπτωση αποφάσιζε. Θα κατηγορηθούν πολλοί παράγοντες του υπουργείου Υγείας και επικεφαλής οργανισμών» τόνισε η Γιάννα Παπαδάκου. Εκτίμησε τέλος ότι η διερεύνηση της υπόθεσης οδεύει προς το τέλος της.



Αναλυτικά όσα είπε στην ΕΡΤ:





















tvxs.gr

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *