Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019

Παραιτείται η Μυρσίνη Λοϊζου από το ευρωψηφοδέλτιο μετά το σάλο για το ότι επί 5,5 χρόνια ελάμβανε παράνομα τη σύνταξη της νεκρής μητέρας της...!




Η αποκάλυψη πως η Μυρσίνη Λοΐζου εισέπραττε παράνομα επί 5,5 χρόνια τη σύνταξη της νεκρής μητέρας της, και μάλιστα έχει καταδικαστεί γι' αυτό, προκάλεσε νέα άγρια κόντρα ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά τον σάλο που ξέσπασε η Μυρσίνη Λοΐζου θα υποβάλει εντός της ημέρας την παραίτησή της από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ετοιμάζει γραπτή απάντηση.

Η κυρία Λοΐζου εκλήθη στο Μέγαρο Μαξίμου για να δώσει εξηγήσεις και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι εξετάζονται οι νομικές πτυχές της υπόθεσης ώστε να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για την υποψηφιότητά της.

Η ΝΔ αμέσως μετά τις αποκαλύψεις για τη σύνταξη Λοΐζου ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα την αποπομπή της από το ευρωψηφοδέλτιο, ενώ από την πλευρά του ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι δεν πιστεύει πως η Μυρσίνη Λοΐζου έπαιρνε τη σύνταξη της μητέρας της.

Το θέμα πάντως αναμένεται να έχει και συνέχεια μετά τα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα στις εφημερίδες «Φιλελεύθερος» και «Πρώτο Θέμα» για τις δικαστικές περιπέτειες της Μυρσίνης Λοΐζου, για την επί χρόνια παράνομη είσπραξη της σύνταξης της νεκρής μητέρας της.

Το «Πρώτο Θέμα» αύριο δημοσιεύει τα έγγραφα από την καταδίκη της κυρίας Λοΐζου στο Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών στις 28 Φεβρουαρίου του 2017 σε δύο χρόνια φυλάκιση με τριετή αναστολή για παράνομο περιουσιακό όφελος.

Σήμερα η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» δημοσίευσε πως στις 25 Ιανουαρίου του 2019 το Α' Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών είχε αναβάλει τη σχετική δίκη της Μυρσίνης Λοΐζου για φορολογικά αδικήματα, επειδή δεν είχε κληθεί νομίμως η κατηγορούμενη. Τελικά η νέα δικάσιμος ορίστηκε στις 14 Μαΐου, μόλις 12 μέρες πριν από τη διεξαγωγή των ευρωεκλογών.

Την αποπομπή της ζητάει η ΝΔ

Σφοδρή ήταν η κριτική της ΝΔ κατά της κυβέρνησης στο θέμα Λοΐζου, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ζητάει από τον Αλέξη Τσίπρα την αποπομπή της.

Συγκεκριμένα, η Σοφία Ζαχαράκη είπε: «Η αποκάλυψη ότι η κυρία Μυρσίνη Λοΐζου επί 5,5 χρόνια "ξέχασε" να δηλώσει τον θάνατο της μητέρας της για να εισπράττει παράνομα τη σύνταξή της είναι πραγματικά ασύλληπτη. Και είναι αδύνατον ο ΣΥΡΙΖΑ να μη γνώριζε ότι έχει καταδικασθεί σε δύο χρόνια φυλάκιση από τη Δικαιοσύνη. Ο κ. Τσίπρας οφείλει σήμερα κιόλας να αποπέμψει την κυρία Λοΐζου από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ».

Και ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Τσιόδρας είπε πως ο πρωθυπουργός πρέπει να αποσύρει την κυρία Λοΐζου από το ευρωψηφοδέλτιο, όχι μόνο για τις τελευταίες αποκαλύψεις αλλά και για τις προκλητικές δηλώσεις που έχει κάνει κατά καιρούς, αναφερόμενος στις φιλοτρομοκρατικές απόψεις της.

Τζανακόπουλος: Δεν πιστεύω ότι έπαιρνε τη σύνταξη της μητέρας της

Βέβαιος δηλώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ότι τα όσα λέγονται και γράφονται για τη Μυρσίνη Λοΐζου, ότι δηλαδή επί 5,5 χρόνια εισέπραττε παράνομα τη σύνταξη της μητέρας της που είχε πεθάνει, δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια.

«Λεπτομέρειες δεν γνωρίζω, αλλά είμαι βέβαιος ότι θα κάνει τα σχόλια και θα δώσει τις απαντήσεις που πρέπει», δήλωσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha. Απαντώντας στο εάν θα πρέπει να αποχωρήσει από το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος ανέφερε: «Δεν θα μπω σε σεναριολογία, τι θα γίνει αν... Είμαι βέβαιος ότι η κυρία Λοΐζου δεν παίρνει τα χρήματα αυτά».

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος απέδωσε τον όλο θόρυβο στην προσπάθεια της ΝΔ και φιλικών της ΜΜΕ να θέσουν σε λειτουργία μια κρεατομηχανή για όλους τους υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόσθεσε, δε, ότι η κυρία Λοΐζου είναι υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ και «δεν θα ανεχθούμε τη στοχοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ».

Λοβέρδος: Τεράστιο θέμα δεοντολογίας

Στην αντιπαράθεση μπήκε και το ΚΙΝΑΛ, με τον Ανδρέα Λοβέρδο να κάνει λόγο για τεράστιο θέμα δεοντολογίας. Αναφορικά με το θέμα της Μυρσίνης Λοΐζου που εισέπραττε για 5,5 χρόνια τη σύνταξη της νεκρής μητέρας της, ο κ. Λοβέρδος είπε ότι «δεν δικαιούται σήμερα κανένα κόμμα να τη συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιό του. Και ο ΣΥΡΙΖΑ και όλοι έχουμε καταδικάσει την περίπτωση αυτή. Θεωρώ ότι κάποιος με ποινικό πρόβλημα έπρεπε να το πει. Αυτοί που παρήγαγαν έξαλλη κριτική στο παρελθόν δεν μπορεί να είχαν στο ψηφοδέλτιό τους τέτοιο πρόσωπο» είπε ο κ. Λοβέρδος μιλώντας στα ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Νωρίτερα, και ο βουλευτής Λεωνίδας Γρηγοράκος είπε πως πρέπει να αποσυρθεί από το πολιτικό σκηνικό, διότι τα πρότυπα που εισάγει ο ΣΥΡΙΖΑ κάνουν κακό στο πολιτικό σύστημα.

Δανέλλης για Λοΐζου: Αν ισχύουν, να αποσυρθεί

Την απόσυρση της Μυρσίνης Λοΐζου από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, «εάν ισχύουν αυτά», ζήτησε και ο Σπύρος Δανέλλης μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό. Μάλιστα, ο πρώην βουλευτής του Ποταμιού, που πλέον στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ, πρόσθεσε ότι «κάθε πολιτικός που εκτίθεται πρέπει να είναι καθαρός».











iefimerida.gr

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *