Τρίτη 7 Μαΐου 2019

Ο Τσίπρας, ο Πορτοσάλτε και οι διακοπές σε ένα κότερο...




Δικαιούται ο πρωθυπουργός της χώρας να κάνει διακοπές σε μία θαλαμηγό ενός εφοπλιστή; Η πρώτη-πρώτη απάντηση είναι «όχι», αυτή τουλάχιστον θα σκεφτόμουν εγώ. Ειδικά όταν είναι ένας αριστερός πρωθυπουργός.

Ωστόσο, μερικές φορές τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Ας δούμε λοιπόν τα γεγονότα, όπως ακριβώς συνέβησαν τις τελευταίες ώρες.

Χθες, Κυριακή, ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ, Άρης Πορτοσάλτε, που πολλές φορές αφήνει άθλια υπονοούμενα στο Twitter και τα οποία αποδεικνύονται fake news (θα θυμάστε το δυστύχημα στην Αίγινα με τα... συριζόπουλα) ανέβασε το παρακάτω tweet:



Εδώ βέβαια υπήρχαν και φωτογραφίες. Δεν ξέραμε ωστόσο λεπτομέρειες κι ας έλεγε ο Άρης Πορτοσάλτε τα δικά του. Σκεφτείτε πως ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ δεν έγραψε καν το όνομα του Τσίπρα στο tweet του. Οπότε κρατούσαμε τις αποστάσεις μας, περιμένοντας την απάντηση του Μαξίμου.

Περνούσαν οι ώρες ωστόσο και ανακοίνωση δεν έβγαινε. Εν τω μεταξύ το θέμα έπαιζε παντού: sites, εφημερίδες, ραδιόφωνα και τηλεοράσεις. Αφήστε δε τα social media. Δεν το θεώρησε σκόπιμο να απαντήσει η κυβέρνηση; Ή, μήπως, ένιωθε ένοχη; Και τα δύο έχουν αρνητικό πρόσημο.

Εν τω μεταξύ στα δημοσιογραφικά γραφεία κυκλοφορούσε η πληροφορία πως το σκάφος ήταν του αείμνηστου εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου. Αλλά, έμενε μεταξύ μας.

Μέχρι που μίλησε στο «Πρώτο Θέμα» η σύζυγος του εκλιπόντος, Κατερίνα Παναγοπούλου. Και ήταν, μπορώ να πω, αποστομωτική, αποσαφηνίζοντας πρόσωπα και καταστάσεις. Σταχυολογώ μερικά από τα λεγόμενά της:

Και ο Περικλής Παναγόπουλος όπως και εγώ είχαμε μεγάλη εκτίμηση στον Αλέξη τον Τσίπρα και πολύ μεγάλη συμπάθεια. Προσωπικά με συνδέει συνεργασία τριών ετών, τρία χρόνια είμαι εκεί και συνεργάζομαι στον τομέα της Διασποράς και των επενδύσεων της χώρας.

Φυσικά είναι λογικό ένας πρωθυπουργός να ξεκουραστεί μια εβδομάδα. Το σκάφος δεν ήταν δικό μου. Ήταν του συζύγου μου. Ο σύζυγός μου ήταν άρρωστος όλο αυτό το διάστημα μέχρι και που έφυγε στις 5 Φεβρουαρίου.

Του είχε δώσει το σκάφος για να κάνει διακοπές και εγώ ήμουν δίπλα σε έναν άνθρωπο που πέθαινε.

Ο σύζυγος μου κανόνισε να είναι κάποιοι από το προσωπικό και πιθανότατα κάποιος από αυτούς πούλησε έναντι χρημάτων μια φωτογραφία κλεμμένη, μια φωτογραφία κλεμμένη γελοία.

Ο κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα να ξεκουραστεί για μια εβδομάδα αθόρυβα όπου θέλει. Και αν μου το ξαναζητήσει να βοηθήσω να το κάνω όπως θα το έκανα σε οποιονδήποτε άνθρωπο που θεωρώ φίλο μου. Και είναι φίλος ο Αλέξης ο Τσίπρας.

«Δεν ήταν λίγες ημέρες μετά. Ήταν πολύ καιρό μετά. Περίπου 25 μέρες», απάντησε όταν της είπαν πως έγινε λίγες μέρες μετά την τραγωδία στο Μάτι.
Παράλληλα, σε δήλωσή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κυρία Ναυπλιώτη - Παναγοπούλου, η οποία έγινε μετά τη δημοσίευση της συνέντευξης, μεταξύ άλλων τονίζει:

«Δεν μπορούσα να φανταστώ πως μία απλή ανθρώπινη πράξη φιλοξενίας θα έφθανε στο σημείο μιας τόσο θλιβερής πολιτικής εκμετάλλευσης. Από πότε άραγε είναι μεμπτό να φιλοξενείς κάποιον με τον οποίον έχεις γνωστή, δημόσια και θεσμική σχέση συνεργασίας και εκτίμησης;

Για κάποιους γνωστούς συκοφάντες που δεν έχουν να προσάψουν κάτι άλλο στον πρωθυπουργό, φαίνεται πως είναι όχι απλά μεμπτό, αλλά μέγα ατόπημα. Είναι πασιφανές πως πρόκειται για μία ακόμη άθλια μεθόδευση των γνωστών κύκλων, που πολεμούν τη σημερινή κυβέρνηση με όσα θεμιτά αλλά και αθέμιτα μέσα διαθέτουν.

Με μοναδικό στόχο να εξυπηρετήσουν πολιτικά συμφέροντα. Ίσως όμως και να πράττουν το αντίθετο. Απλά να γελοιοποιούνται. Γιατί έφτασαν στο σημείο να χρησιμοποιήσουν και να δημοσιοποιούν παρανόμως αποκτηθέν φωτογραφικό υλικό. Άραγε έναντι ποίου τιμήματος το απέκτησαν; Πόσο κοστίζει για αυτούς και τους εργοδότες τους το πολιτικό αφήγημα που θέλουν με το ζόρι να μαγειρέψουν;

[...]

Η σκοπιμότητά τους είναι ηλίου φαεινότερη. Όπως φυσικά και όλων αυτών που σπεύδουν να επενδύσουν πολιτικά στις χυδαίες συκοφαντίες.

Τέλος, δηλώνω με τον πλέον κατηγορηματικό και απερίφραστο τρόπο ότι δεν πρόκειται να επιτρέψω σε κανέναν να τολμά να εμπλέκει το όνομα του θανόντος συζύγου μου, Περικλή Παναγόπουλου, σε κακόγουστα και συκοφαντικά σενάρια επιστημονικής φαντασίας περί διαπλοκής.

Η ηθική και επαγγελματική του ακεραιότητα και διαφάνεια δεν αμφισβητήθηκε ούτε μία στιγμή καθ' όλη τη διάρκεια του βίου του από κανέναν. Δεν θα επιτρέψω τώρα, μετά θάνατον να την αμφισβητήσουν, πολλώ δε μάλλον όταν αυτοί που το επιχειρούν είναι οι πατριάρχες της διαπλοκής.

Αν λοιπόν ο κ. Πορτοσάλτε θέλει να βρει τη διαπλοκή δεν έχει παρά να απευθυνθεί στους εργοδότες του.»

Τι μένει έπειτα από όλα αυτά; Η ακατανόητη σιωπή του Μαξίμου. Οι διακοπές του πρωθυπουργού με μία θαλαμηγό. Οι φωτογραφίες των παπαράτσι (αναμενόμενες, στην εποχή μας). Η σπέκουλα των ΜΜΕ σε σχέση με το Μάτι και η άθλια προσπάθειά τους να συνδυάσουν τις διακοπές του κ. Τσίπρα με την τραγωδία.

Θέλετε να θυμηθούμε τι έγραφε το in.gr του Βαγγέλη Μαρινάκη, πέρυσι, στις 4 Αυγούστου 2018, δύο εβδομάδες μετά την τραγωδία στο Μάτι; Αυτό: «Ο Αύγουστος είναι ο μήνας των διακοπών και για τους αρχηγούς των κομμάτων. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρίσκεται από αυτή την εβδομάδα στα Χανιά μαζί με την οικογένειά του κι αν συμβεί κάτι και απαιτηθεί να έρθει στην Αθήνα, θα πάρει τα αεροπλάνο και σε 40 λεπτά θα είναι στο γραφείο του».

Τελικά πήγε και ο κ.Μητσοτάκης διακοπές τότε; Γιατί δεν τον συνδέουν και αυτόν με την τραγωδία στο Μάτι; Είναι φαιδρό και να το συζητάμε έτσι; Το κάνει ωστόσο κατά κόρον η Ν.Δ., το ΚΙΝ.ΑΛΛ. και τα φιλικά τους ΜΜΕ.

Χαρακτηριστική είναι η ανακοίνωση της Ν.Δ., η οποία μεταξύ άλλων τονίζει ότι «ο ηγέτης της πρώτης φοράς Αριστερά το τερμάτισε. Η ξεδιάντροπη υποκρισία κ. Τσίπρα που παριστάνει ότι πολεμά τις ελίτ και κάνει δωρεάν διακοπές με τα κότερά της δεν έχει προηγούμενο. Τον παραδίδουμε στη χλεύη του ελληνικού λαού».

Όλα θα είχαν αποφευχθεί αν το γραφείο του Αλέξη Τσίπρα είχε ανακοινώσει, τότε ή τώρα, τις διακοπές του πρωθυπουργού. Δεν ξέρω αν πρέπει πάντως να συμβαίνει αυτό, όταν ένας πρωθυπουργός επιθυμεί να περάσει λίγες ημέρες ηρεμίας με την οικογένειά του.

Θα έπρεπε ο πρωθυπουργός να είχε αποφύγει τις διακοπές σε μία θαλαμηγό ενός εφοπλιστή έστω και με τις παραπάνω (κατανοητές) προϋποθέσεις που ανέφερε η κυρία Παναγοπούλου; Εννοείται πως ναι, ούτε συζήτηση για αυτό.   

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *