Πέμπτη 16 Μαΐου 2019

Επιστολή προς το Δήμαρχο Παλλήνης, κ.Αθ. Ζούτσο του Γεν. Δ/ντη Αποχέτευσης της ΕΥΔΑΠ σχετικά με την πορεία και την εξέλιξη του έργου της Αποχέτευσης.!



Την ομαλή εξέλιξη του έργου της Αποχέτευσης για το Δήμο Παλλήνης επιβεβαίωσε ο Γεν. Δ/ντης Αποχέτευσης της ΕΥΔΑΠ σε επιστολή του προς το Δήμαρχο Παλλήνης, Αθ. Ζούτσο

Στην υπ’ αριθμ. Πρωτ. 10252/09.05.2019 ενημερωτική επιστολή του προς τον Δήμαρχο Παλλήνης κ. Αθ. Ζούτσο, ο κ. Κων/νος Βουγιουκλάκης περιέγραψε συνοπτικά την πλήρη ανάπτυξη του έργου, το οποίο περιλαμβάνει την κατασκευή:

1) Δεκατριών (13) συνολικά αντλιοστασίων.

2)Πρωτεύοντος δικτύου ακαθάρτων, συνολικού μήκους 19,5 χλμ.

3) Δευτερεύοντος δικτύου ακαθάρτων συνολικού μήκους 152,5 χλμ, που αφορά στην κατασκευή των εσωτερικών δικτύων σε ΟΛΕΣ τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Παλλήνης και

4) Τις εξωτερικές συνδέσεις των ακινήτων με το δευτερεύον δίκτυο.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 58.050.000€πλέον ΦΠΑ.

Στην επιστολή του, ο κ. Βουγιουκλάκης ξεκαθάρισε με σαφήνεια και απόλυτο τρόπο ότι «Το χρονοδιάγραμμα θα τηρηθεί και το έργο θα ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί εντός του χρονοδιαγράμματος, με την σύνδεση και του τελευταίου ακινήτου».

Όπως τονίζεται στην ίδια επιστολή, "...είναι σημαντικό ότι στο διαγωνισμό συμμετέχουν μόνο μεγάλοι οικονομικοί φορείς οι οποίοι έχουν στη διάθεσή τους, τους απαραίτητους πόρους σε εξοπλισμό και ανθρώπινο δυναμικό, γεγονός το οποίο διασφαλίζει ότι το έργο θα υλοποιείται παράλληλα σε πολλαπλά εργοτάξια".

Όπως ξεκαθάρισε, επίσης με σαφήνεια και με απόλυτο τρόπο, ο κ. Βουγιουκλάκης, η διαδικασία του διαγωνισμού είναι σε εξέλιξη και η Επιτροπή, που τον διενεργεί, εξετάζει όλες τις παραμέτρους που έχουν σχέση με την ολοκλήρωσή του, καθ΄όσον οφείλει να σταθεί με προσοχή στην εξέταση όλων των θεμάτων ώστε "...να αποφευχθούν νομικά προβλήματα και καθυστερήσεις στη συνέχεια του διαγωνισμού".

Μετά την ολοκλήρωση του παραπάνω σταδίου και τον έλεγχο από το Ελεγκτικό Συνέδριο, ακολουθεί η συμβασιοποίηση του έργου και η έναρξη εργασιών κατασκευής του. Στην ίδια επιστολή επισημαίνεται ακόμη, ότι το πλήθος των εταιρειών που διεκδικούν το έργο «διασφαλίζει την συμβασιοποίησή του».

Με ταχύτατους ρυθμούς προχωρούν και οι διαδικασίες για την αποχέτευση ακαθάρτων Κάντζας,Αγίου Νικολάου, Εργατικών Κατοικιών και Λουτρού Παλλήνης

Σε φάση ωρίμανσης βρίσκεται και η διαδικασία σύνταξης του φακέλου της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το έργο της αποχέτευσής στις προαναφερθείσες περιοχές όπως αναφέρεται στην υπ.αριθμ πρωτ. 9714/24.04.2019 επιστολή της Διεύθυνσης Έργων (Αποχέτευσης) Ανατολικής Αττικής της ΕΥΔΑΠ. Έχουν ήδη προσδιοριστεί οι θέσεις των αντλιοστασίων και έχει επιλεγεί η πορεία του αγωγού μεταφοράς προκειμένου τα λύματα να οδηγηθούν στον ήδη κατασκευασμένο ΣυλλεκτήραΑκαθάρτων στηΛεωφόρο Λαυρίου και εν συνεχεία στο Κ.Ε.Λ. Παιανίας-Κορωπίου.

Ο Δήμος Παλλήνης και η Ε.ΥΔ.Α.Π. βρίσκονται σε καθημερινή συνεργασία για όλα τα θέματα του συγκεκριμένου έργου, ώστε μετά την έγκριση της ΜΠΕ να προχωρήσουν οι υπόλοιπες διαδικασίες για την εκτέλεση του έργου.  




0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *