Κυριακή 21 Ιουλίου 2019

Ο λύκος που φυλούσε τα πρόβατα



Το ότι η κυρία Άννα Στρατινάκη, που επί κυβερνήσεως Σαμαρά προωθούσε τη διευκόλυνση των μαζικών απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, είναι η νέα γενική γραμματέας του υπουργείου Εργασίας και θα έχει υπό την εποπτεία της το ΣΕΠΕ και τους επιθεωρητές εργασίας είναι ένα κακόγουστο αστείο, είναι black humor ή σοβαρολογεί η κυβέρνηση; Γιατί καλό θα είναι οι εργαζόμενοι να γνωρίζουν ότι η νέα γενική γραμματέας Εργασίας που την περίοδο 2011-2014 είχε συνδέσει το όνομά της με την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων θα έχει υπό την εποπτεία της την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων σε μια φιλότιμη προσπάθεια της κυβέρνησης να μας μεταφέρει στη χώρα του παραλόγου.

Αν θυμηθούμε τα ρεπορτάζ που είχαν δημοσιευτεί το 2015 στο “Hot Doc”, θα δούμε πως η Άννα Στρατινάκη ήταν αυτή που είχε στείλει εμπιστευτικό e-mail στο πρωθυπουργικό γραφείο του Αντώνη Σαμαρά στο οποίο πρότεινε την υιοθέτηση νομικής φόρμουλας που θα καθιστούσε δυνατές τις ομαδικές απολύσεις χωρίς να αλλάξει το σχετικό νομικό πλαίσιο και συμβούλευε τον τότε πρωθυπουργό της χώρας για πώς θα παρέκαμπτε το Κοινοβούλιο για να αποφύγει το πολιτικό κόστος μιας άκρως αντιλαϊκής ρύθμισης.

Άντε τώρα να εμπιστευθεί ο εργαζόμενος αυτό το ταυτισμένο με την πιο σκληρή αντεργατική πολιτική πρόσωπο στην υπεράσπιση και προάσπιση των δικαιωμάτων του. Άντε τώρα να έχεις τα ζητήματά σου με τον εργοδότη σου και να περιμένεις την παρέμβαση του ΣΕΠΕ όταν της υπηρεσίας θα έχει την εποπτεία ένα πρόσωπο που έκανε πολιτική καριέρα στην πλάτη απολυμένων.
Θα ήταν αστεία και για γέλια όλα αυτά εάν δεν αφορούσαν το μέλλον χιλιάδων ανθρώπων που τα τελευταία χρόνια έβλεπαν την, αν και υποστελεχωμένη, Επιθεώρηση Εργασίας να δίνει μάχη κατά της εργοδοτικής αυθαιρεσίας, βεβαιώνοντας χιλιάδες παραβάσεις και επιβάλλοντας πρόστιμα σε επιχειρήσεις που κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης Σαμαρά απολάμβαναν προκλητικής ασυλίας και τύγχαναν της στήριξης της κ. Στρατινάκη, που σήμερα επανέρχεται σε θέση ευθύνης. Θα ήταν αστεία η κατάσταση εάν δεν αφορούσε το ζοφερό μέλλον που η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει σχεδιασμένο για τον κόσμο της εργασίας, που σύντομα θα αντιληφθεί το πώς η Νέα Δημοκρατία έσπευσε να ανταποκριθεί στα αιτήματα κάποιων εργοδοτών που προεκλογικά ζητούσαν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να βάλει φρένο στους ελέγχους.

Τα υπόλοιπα με τον λύκο που φυλούσε τα πρόβατα σύντομα στο πετσί μας...






Πέτρος Κατσάκος / Αυγή     

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *