Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Έρευνες για Μνημόνιο, Siemens και ΕΡΤ προαναγγέλλει η Κωνσταντοπούλου


Τη δικαιοσύνη ως βασική προτεραιότητα μιας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έθεσε η βουλευτής του κόμματος Ζωή Κωνσταντοπούλου. Προτεραιότητά μας θα είναι να ρίξουμε άπλετο φως στις υποθέσεις από τις οποίες θυματοποιήθηκε ο ελληνικός λαός και υπονομεύθηκε το δημόσιο συμφέρον, δηλώνει στο Βήμα της Κυριακής, και ως τέτοιες υποθέσεις αναφέρει την ΕΡΤ, το Μνημόνιο, τη Siemens, τη λίστα Λαγκάρντ, τις υποθέσεις υποβρυχίων-εξοπλιστικών και την εκποίηση δημόσιας περιουσίας.
Το Σάββατο άλλωστε από το βήμα του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας έθεσε επίσης ως βασική προτεραιότητα τη δικαιοσύνη, χρησιμοποιώντας μάλιστα την ιστορική φράση του Ηλία Ηλιού «θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα».
Αναφερόμενη στο οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και τη σχέση του με τους ξένους εταίρους, η Ζωή Κωνσταντοπούλου ξεκαθαρίζει για την διαπραγμάτευση με την ΕΕ, ότι δεν θα γίνει από μηδενική βάση, αλλά στη βάση του ευρωπαϊκού κεκτημένου δεκαετιών για την προστασία των κοινωνικών δικαιωμάτων, αλλά και στη βάση του προηγούμενου της διαγραφής του γερμανικού χρέους του 1953.
Τέλος σχολιάζοντας την επικείμενη εκλογή  Προέδρου της Δημοκρατίας που θα ακολουθήσει τις εκλογές, δηλώνει ότι το κόμμα της δεν θα βαδίσει στην πεπατημένη των «διακοσμητικών Προέδρων»-εκτελεστικών οργάνων της κυβέρνησης «που εκδίδουν Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου με τη σέσουλα και ανοιγοκλείνουν τη Βουλή κατά παραγγελία».

1 comments :

nahamenalegame on 7 Ιανουαρίου 2015 στις 12:59 μ.μ. είπε...

ν' αγιασει ο στομας σου...(για να δουμε...θα τα κανετε? ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΕΚ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ...κι οχι απο την προτερη ρητορεια...ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ...)

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *