Τετάρτη 1 Μαΐου 2024

Μητσοτάκης-Κασσελάκης: Δώρα, μπόνους, θαύματα και χάντρες για ιθαγενείς


Οι υποσχέσεις Μητσοτάκη – Κασσελάκη εν όψει ευρωεκλογών.  Και οι δύο παραπλανούν τους ψηφοφόρους και συμπεριφέρονται ανεύθυνα.


 γράφει ο Γιώργος Καρελιάς


Στις 9 Ιουνίου έχουμε ευρωεκλογές. Στις οποίες δεν θα πέσει η κυβέρνηση, θα συνεχίσει να κυβερνά.


Το ξέρει ο πρωθυπουργός, αλλά συμπεριφέρεται λες και την επομένη θα χάσει την καρέκλα του στο Μαξίμου. Το ξέρει και ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά συμπεριφέρεται λες και πάει να καταλάβει εκείνος αυτήν την καρέκλα. Και οι δύο παραπλανούν τους ψηφοφόρους, συμπεριφέρονται ανεύθυνα.


Έντρομος από τη διαφαινόμενη λαϊκιστική και ακροδεξιά στροφή μέρους του ακροατηρίου της ΝΔ, πάει με τα νερά του. Επιλέγει υποψήφιους ευρωβουλευτές τηλε – εκπομπάρχες που υπόσχονται ότι θα…κάνουν ελληνικούς τους νόμους του Ευρωκοινοβουλίου(Αυτιάς). Και άλλους με κακόφημο ακροδεξιό παρελθόν (Μπελέρης), για να μην τον πάρουν ο Βελόπουλος και ο Νατσιός.


Ακούει ο Μητσοτάκης τον Κασσελάκη να υπόσχεται 13ο και 14ο μισθό στο Δημόσιο, ξέρει ότι αυτό δεν γίνεται, αλλά το ρίχνει και αυτός στην προεκλογική σπέκουλα. Υπόσχεται μπόνους παραγωγικότητας. Πέντε χρόνια κυβερνά γιατί δεν το θεσμοθέτησε; Μα, γιατί τώρα πρέπει να τάξει, μην του πάρει ψηφοφόρους ο πιο γαλαντόμος στα ταξίματα-τζάμπα είναι…- Κασσελάκης.



Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ παίζει τα ρέστα του. Πρώτα διηγήθηκε το «θαύμα» στην κολυμπήθρα του. Δεν ήταν τυχαίο. Λοξοκοιτάζει-κι αυτός, αρχηγός «αριστερού» κόμματος- προς την ακροδεξιά: υιοθέτησε και τα τρία σκέλη του κακόφημου συνθήματος: πατρίς-θρησκεία-οικογένεια.


Ο Κασσελάκης ξέρει ότι δεν έχει καμιά ελπίδα να πάρει τη θέση του Μητσοτάκη. Γι’ αυτό δεν έχει κανένα πρόβλημα να τάζει. Την ώρα που κατηγορεί-σωστά- τον Μητσοτάκη για προεκλογική ψηφοθηρία με το μπόνους παραγωγικότητας, ο ίδιος τάζει επαναφορά των «δώρων», άλλως 13ο και 14ο μισθό.



Ρώτησε κάποιον από τον ΣΥΡΙΖΑ, που σκαμπάζει από οικονομικά, αν είναι εφικτό να γίνει αυτό ή αν θα οδηγήσει το κράτος σε νέα χρεοκοπία; Θα του το έλεγαν. Εκτός αν αυτήν τη νέα, φαεινή, ιδέα τού την υπέβαλαν οι πρώην καραμανλικοί και νυν δικοί του θαυμαστές και συμβουλάτορες. Αλλά ας του πει κάποιος (του Κασσελάκη), μια που από ιστορικές γνώσεις έχει μαύρα μεσάνυχτα, ότι το 2007-2009 τινάχτηκε η μπάνκα στον αέρα και η χώρα χρεοκόπησε. Ας ρωτήσει έστω τον Τσίπρα κι ας του πήρε κι εκείνου χρόνια να το πει δημοσίως με τους Καμμένους που είχε μπλέξει.


Ελπίζουμε στις 49 μέρες, που απομένουν μέχρι τις ευρωεκλογές, να συγκρατηθούν.


Ο ναύαρχος Αποστολάκης να φρενάρει τον Κασσελάκη και στην επόμενη εξόρμησή του να μην εξαγγείλει… «τρένο στην Κρήτη»!


Ο δε Μητσοτάκης μην κάνει κανένα λάθος και τάξει… «θάλασσα στα Τρίκαλα»!

Γιατί μπορεί οι ιθαγενείς να καταλάβουν το παιχνίδι με τις χάντρες και τα καθρεφτάκια…  

 


0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *