Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024

Ο “αριστερός” αρχηγός επιδεικνύει τον πλούτο του…


Ο Κασσελάκης είναι επικεφαλής αριστερού κόμματος. Αυτό δεν τον υποχρεώνει να είναι φτωχός ή να τον παριστάνει. Όμως, στο ήθος και την κουλτούρα της Αριστεράς δεν είναι η επίδειξη σπιτιών, μετοχών, εταιρειών, πολυτελών αυτοκινήτων.

γράφει ο Γιώργος Καρελιάς 

Εικόνα πρώτη: ο νέος αρχηγός καλεί τους βουλευτές του σε τριήμερο εργασίας και χαράς και επιδεικνύει το αρχοντικό του στις Σπέτσες.


Εικόνα δεύτερη: ο αρχηγός επιδεικνύει το νέο του απόκτημα αξίας 1,8 εκατομμυρίων στο Κολωνάκι. Υποδέχεται ο ίδιος την τηλεοπτική κάμερα.


Εικόνα τρίτη: ο αρχηγός επιδεικνύει το σπίτι του στη Νέα Υόρκη. Το ανοίγει για τον φωτογραφικό φακό περιοδικού.


Εικόνα τέταρτη (τελευταία): ο αρχηγός επιδεικνύει, σε συγκέντρωση οπαδών, τις εταιρείες του, τις επενδύσεις του, τις λιμουζίνες του, τα εκατομμύριά του.


Κι αν οι τρεις πρώτες επιδείξεις κόντευαν να ξεχαστούν, αυτή η τελευταία ήρθε να επιβεβαιώσει αυτό που ο αρχηγός-αριστερός λόγω θέσης και κόμματος- κάνει συστηματικά: επιδεικνύει τον πλούτο του.


Υποτίθεται ότι ο αρχηγός απάντησε στην πρόκληση των αντιπάλων του να παρουσιάσει το Πόθεν Έσχες του. Τι σημαίνει αυτό; Ότι αναθέτει σε ένα-δυο ειδικούς να συμπληρώσουν την αναλυτική ηλεκτρονική φόρμα και μετά να πει: «Κύριε Μητσοτάκη, ανοίξτε την εφαρμογή και δείτε το. Παρακαλώ την αρμόδια επιτροπή να με ελέγξει τώρα».


Αντ’ αυτού ο αρχηγός έκανε άλλη μια κίνηση εντυπωσιασμού. Έφτιαξε ένα μπακαλόχαρτο και το έδειξε στους ενθουσιώδεις οπαδούς του αγορεύοντας σε προεκλογική συγκέντρωση. Δεν ήθελε να αποδείξει ότι έχει έτοιμο και καθαρό το Πόθεν Έσχες του. Ήθελε να ακούσουν οι οπαδοί του ότι ο ίδιος είναι δουλευταράς και να ρωτήσει «πού βρήκε ο Μητσοτάκης τα 40 ακίνητα που έχει;».


Μόνο που ο αρχηγός και όσοι τον συμβουλεύουν δεν έχουν καταλάβει ότι το «όπλο» με τα περιουσιακά του Μητσοτάκη έχει πάθει αφλογιστία εδώ και οκτώ χρόνια. Τα έχει πει και ξαναπεί το κόμμα τους και δεν απέδωσαν εκλογικά.


Τώρα η μπάλα είναι στα πόδια του Κασσελάκη. Ο Μητσοτάκης έχει μεγάλη περιουσία, αλλά δεν επιδεικνύει τον πλούτο του. Είναι και επικεφαλής δεξιού κόμματος. Ο Κασσελάκης είναι επικεφαλής αριστερού κόμματος. Αυτό δεν τον υποχρεώνει να είναι φτωχός ή να τον παριστάνει. Όμως, στο ήθος και την κουλτούρα της Αριστεράς δεν είναι η επίδειξη σπιτιών, μετοχών, εταιρειών, πολυτελών αυτοκινήτων.


Την ώρα που ο Κασσελάκης ολοφύρεται για τη δυστυχία του μέσου Έλληνα που πάει στο σούπερ μάρκετ, επιδεικνύει διαρκώς την πολυτελή ζωή του στην Αμερική και εδώ. Αν το κάνει αυτό ο Μητσοτάκης, είναι φυσιολογικό. Είναι πλούσιος από κούνια και αρχηγός της Δεξιάς. Τι σχέση έχει με τέτοια επίδειξη η Αριστερά; Πώς νιώθουν οι εναπομείναντες ψηφοφόροι του πάλαι ποτέ αριστερού ΣΥΡΙΖΑ που ακούνε και διαβάζουν για εταιρείες, μετοχές, σπίτια, αυτοκίνητα , εκατομμύρια; Ποιος υποχρέωσε το νέο αρχηγό, πλην του υπερχειλίζοντος ναρκισσισμού του, να τα επιδεικνύει αυτά;


Η απάντηση μπορεί να βρίσκεται σε αυτό που έχει πει ο αρχαίος Σωκράτης: 

«Τα άδεια σακιά τα φουσκώνει ο αέρας και τους ανόητους η έπαρση».

 

 

 

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *