Τετάρτη, 25 Απριλίου 2018

Εμφύλιος στο ΣΥΡΙΖΑ για την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια - Επιστολή διαμαρτυρίας από 3 βουλευτέςΤο κείμενο επιβεβαιώνει το «εμφύλιο» που έχει προκληθεί στο κυβερνών κόμμα εξαιτίας του νομοσχεδίου. Την επιστολή συνυπογράφουν και οι βουλευτές κ.κ. Ντιζμάνης και Καραγιάννης. Πληροφορίες αναφέρουν διαφοροποιήσεις από αρκετά μέλη του κόμματος, όπως οι κ.κ Βέττας, Κωσταντινέας και Κωστοπαναγιώτου.

Τι αναφέρουν στην επιστολή τους οι διαφωνούντες
Στην επιστολή, μεταξύ άλλων, υποστηρίζουν ότι η κοινωνία είναι ανέτοιμη για υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια και διερωτούνται: «Η πραγματικότητα αποδεικνύει ότι η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας είναι αντίθετη. Γιατί επιδιώκουμε να πάμε κόντρα; Ειδικά αυτήν τη στιγμή;». Ταυτόχρονα, επικαλούνται «πιθανές αντιδράσεις του κοινωνικού και σχολικού περίγυρου απέναντι σε αυτό το παιδί που μεγαλώνει σε ανάδοχους ομόφυλους γονείς» αναφέροντας: «Αναλογίζεστε τον πιθανό χλευασμό και τον εκφοβισμό μιας κοινωνίας ανέτοιμης να αποδεχτεί αυτό το θεσμό; (...) Πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψη τις επιπτώσεις στον ψυχισμό του παιδιού αυτού. Διότι οι αρνητικές συνέπειες θα είναι τεράστιες, όχι επειδή τα ομόφυλα ζευγάρια είναι ακατάλληλα-κάθε άλλο, η ικανότητα ορίζεται και εξαρτάται από την ποιότητα του κάθε ατόμου, ξεκάθαρα- αλλά εξαιτίας της αντίδρασης του κοινωνικού και σχολικού περίγυρου».

Η αντίδραση του Καραγιαννίδη
Με ανάρτηση στο facebook ο Χρήστος Καραγιαννιδής, που είναι και στους «53» σημειώνει: «Εάν δε συμφωνείτε με την "πολιτική απόφαση του ιδρυτικού του συνεδρίου... μπορείτε να παραιτηθείτε...».

Η ανάρτηση ως έχει:

«Εάν δε συμφωνείτε με την "πολιτική απόφαση του ιδρυτικού του συνεδρίου που αναφέρει ρητά ότι "(...)Στο πλαίσιο αυτό στηρίζουμε απολύτως το δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό σε σχέση με τη σεξουαλικότητα και την επιλογή φύλου, όπως και τη θέσμιση πολιτικού γάμου ομοφύλων με πλήρη και ίσα δικαιώματα, καθώς και την αναγνώριση της ταυτότητας φύλου"

- Το κείμενο της πολιτικής απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής που συνεδρίασε στις 28 και 29 Ιουλίου 2017 ζητάει από την κυβέρνηση τη θεσμοθέτηση του πολιτικού γάμου των ομοφυλοφίλων και το δικαίωμα των ομόφυλων ζευγαριών στην τεκνοθεσία" μπορείτε να παραιτηθείτε και να δοκιμάσετε την τύχη σας σε άλλα πολιτικά κόμματα που είναι πιο κοντά στις δεξιές και συντηρητικές θέσεις σας.

Ενημερωτικά το πατρίς, θρησκεία, οικογένεια είναι τρίπτυχο μιας άλλης πολιτικής παράταξης».   


http://newsone.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου