Δευτέρα 23 Απριλίου 2018

Μυτιλήνη: Συνέλαβαν πρόσφυγες και μετανάστες, όχι ακροδεξιούς





Παρά το γεγονός ότι, τα χθεσινά επεισόδια στην πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης έγιναν από ακροδεξιούς -οι οποίοι φωνάζοντας «κάψτε τους ζωντανούς» εκσφενδόνιζαν εναντίον μεταναστών και προσφύγων ναυτικές φωτοβολίδες, κροτίδες, πέτρες από ξηλωμένα λιθόστρωτα και παρτέρια της πλατείας, μπουκάλια- οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη 120 ατόμων, μεταναστών και προσφύγων και δύο αλληλέγγυων. Οι συλληφθέντες, στη πλειοψηφία τους Αφγανοί, αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της απείθειας και της παράνομης κατάληψης δημόσιου χώρου.

Στο σύνολό τους κρατούνται σε χώρο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου όπου κι οδηγήθηκαν αμέσως μετά την μετακίνησή τους από το κέντρο της πόλης. Μαζί τους διαμένει και μεγάλος αριθμός ανηλίκων παιδιών τους, με τα οποία βρίσκονταν στην πλατεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο, από την Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου συλλέγονται στοιχεία κυρίως από το διαδίκτυο για να ταυτοποιηθούν όσοι πρωταγωνίστησαν και συμμετείχαν στα χθεσινά επεισόδια σε βάρος της Αστυνομίας και των προσφύγων.

Σε 30 ανέρχονται οι τραυματίες που μεταφέρθηκαν χθες το βράδυ στο νοσοκομείο Μυτιλήνης. Στην πλειοψηφία τους με θλαστικά τραύματα στο κεφάλι από πέτρες που πετούσαν οι ακροδεξιοί και οι υπόλοιποι με αναπνευστικά προβλήματα λόγω ρίψης δακρυγόνων. Από τους τραυματίες που τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησαν, οι τρεις ανήκαν στις ομάδες των επιτιθέμενων και οι υπόλοιποι ήταν αλλοδαποί.



tvxs.gr    

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *