Τρίτη 24 Απριλίου 2018

Σε διπλό ταμπλό οι «Καραμανλικοί» - Ο ρόλος του Παυλόπουλου



Σε δύο διαφορετικές κατευθύνσεις κινούνται το τελευταίο διάστημα πρόσωπα που πρόσκεινται στην καραμανλική πτέρυγα.

Από την μία ο ξάδερφος του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή του Αχιλλέα ο οποίος με μπαράζ δηλώσεων του στηρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, «δεν γίνεται να λες ότι είσαι "καραμανλικός" και να πετροβολάς τη ΝΔ» είπε χαρακτηριστικά. Από την άλλη είναι βουλευτές και στελέχη όπως ο Νικήτας Κακλαμάνης, ο Ευάγγελος Αντώναρος η Κατερίνα Παπακώστα κ.α που βάλουν εναντίον της ηγεσίας του προέδρου της ΝΔ.

Κοινός παρονομαστής των τριών τελευταίων προσώπων που αναφέραμε εκτός από τον Κώστα Καραμανλή, είναι και ο Προκόπης Παυλόπουλος με τον οποίο συνομιλούν τακτικά. Μακριά από τις όποιες εσωκομματικές αντιπαραθέσεις έχει μείνει ο Θόδωρος Ρουσόπουλος που ετοιμάζεται να επιστρέψει στην ενεργό πολιτική ως υποψήφιος βουλευτής στην Β’ Αθήνας.

Έμπειρα κοινοβουλευτικά στελέχη εκτιμούν πως τα όσα συμβαίνουν στην καραμανλική πτέρυγα γίνονται με την ανοχή του Κώστα Καραμανλή ο οποίος δεν παρεμβαίνει, όπως άλλωστε έκανε και στο παρελθόν. Οι ίδιες πηγές υπενθύμιζαν πως ο πρώην πρωθυπουργός με δημόσια δήλωση κατά την έναρξη του συνεδρίου είχε στηρίξει τον Κυριάκο Μητσοτάκη όπως είχε πράξει άλλωστε και με τον Αντώνη Σαμαρά.

Ωστόσο η εικόνα των δύο γραμμών που υπάρχουν μεταξύ των προσώπων που πρόσκεινται στο στρατόπεδο του Κώστα Καραμανλή δημιουργούν μια αρνητική εικόνα για τον πρώην πρωθυπουργό ο οποίος, σύμφωνα με στελέχη που βρίσκονται κοντά στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αντώνη Σαμαρά, δείχνει να μην θέλει να ελέγξει τα στελέχη του, προκειμένου να βάλει «φρένο» στις δηλώσεις τους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος παρά την διαγραφή του από τον πρόεδρο της ΝΔ, συνεχίζει να ξιφουλκεί εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχει σταματήσει να συναντά τον Κώστα Καραμανλή. Το ίδιο συνέβη με το πασχαλινό άρθρο του Αντώνη Σαμαρά στην «Καθημερινή» που αναφερόταν στην ανάγκη συνεργασίας με το «Κίνημα Αλλαγής» γεγονός που προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις του Νικήτα Κακλαμάνη και του Ευάγγελου Αντώναρου προκαλώντας δυσφορία στο Μοσχάτο με τον Κώστα Καραμανλή να μην παρεμβαίνει.

Από την άλλη πλευρά στην πλατεία Μαβίλη δεν θωρούν τυχαία τα δημοσιεύματα και τις αναρτήσεις στο διαδύκτιο περί συγκοινωνούντων δοχείων μεταξύ του Κώστα Καραμανλή και του Μαξίμου. Τακτικοί συνομιλητές του πρώην πρωθυπουργού θεωρούν πως πίσω από αυτά τα σενάρια βρίσκονται στελέχη που στηρίζουν τον Αντώνη Σαμαρά.






















 thetoc.gr
     

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *