Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ετοιμάζει το Υπουργείο Οικονομικών

      


 Το ζητούμενο είναι να βρεθεί τρόπος να αποδίδεται ο Φ.Π.Α και φυσικά η δικαιότερη κατανομή των φορολογικών βαρών..!!
Ένα νέο σύστημα συλλογής αποδείξεων ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών. Αναμένεται να τεθεί σε ισχύ για τα εισοδήματα του 2013, και προβλέπει όσο περισσότερες δαπάνες δηλώνονται τόσο να μειώνεται το φορολογητέο εισόδημα και συνεπακόλουθα ο φόρος που θα πρέπει να καταβληθεί. 
Όπως αναφέρει το Έθνος της Κυριακής, ως αφορολόγητο όριο εισοδήματος θα αναγνωρίζεται το συνολικό ύψος των δαπανών του κάθε φορολογουμένου εκτός όσων αφορούν σε αγορές ακινήτων, αυτοκινήτων και άλλων περιουσιακών στοιχείων. Οι δαπάνες θα... εκπίπτουν 100% από τα συνολικά εισοδήματα, μισθούς, συντάξεις, ενοίκια, αγροτικά εισοδήματα κ.α.
Στο νέο σύστημα υπόψη θα λαμβάνονται όλες οι δαπάνες που βάσει του ισχύοντος νομοθετικού
πλαισίου χρησιμοποιούνται σήμερα για την κατοχύρωση του αφορολογήτου ορίου των 5.000 ευρώ. Δηλαδή δαπάνες για αγορές καταναλωτικών αγαθών και παροχή υπηρεσιών, δαπάνες για διόδια, ασφάλιστρα αυτοκινήτων κ.λ.π., αλλά και όσες παρέχουν φέτος όπως ενοίκια, νοσήλια, έξοδα για ιατρικές επισκέψεις και εξετάσεις, δίδακτρα φροντιστηρίων, ασφάλιστρα ζωής, δαπάνες για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας κ.λ.π.
Δεν θα λαμβάνονται υπόψη για την κατοχύρωση του αφορολογήτου ορίου οι δαπάνες για την πληρωμή λογαριασμών ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, τηλεφωνίας και εισιτηρίων. Το «καθαρό» ποσό που θα μένει μετά την αφαίρεση όλων των παραπάνω δαπανών από τα δηλούμενα εισοδήματα θα υπόκειται σε φόρο με νέα κλίμακα, στην οποία ο κατώτατος συντελεστής φόρου θα ανέρχεται σε 25% και ο ανώτατος πιθανότατα θα φθάνει στο 45%.
Πηγή : Έθνος  της Κυριακής

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *