Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

ΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΝΕΕΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ
Την Πέμπτη 23 Αυγούστου συνεδρίασε η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ και εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση, η οποία έχει ως εξής:


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ 
Συνεδρίασε την Πέμπτη 23 Αυγούστου η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, με τη συμμετοχή του προέδρου της Κ.Ο. Α. Τσίπρα.
Διαπίστωσε την άμεση ανάγκη να στηριχθούν οι κοινωνικές αντιστάσεις και οι πρωτοβουλίες αλληλεγγύης, απέναντι στην πλέον υποτελή κυβέρνηση στο μεγάλο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο και στις απαιτήσεις των δανειστών. Απέναντι στην κυβέρνηση Σαμαρά που, ξεπουλώντας τη δημόσια περιουσία και συντρίβοντας κάθε ίχνος κοινωνικού κράτους, καταστρέφει τον λαό και την χώρα.
Ασχολήθηκε με την οργάνωση της συμμετοχής στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των συνδικάτων στην ΔΕΘ.

Επιβεβαίωσε την προσήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην προτεραιότητα των κοινωνικών και λαϊκών αναγκών έναντι των απαιτήσεων των δανειστών και των νομισματικών «διλημμάτων». Η κυβέρνηση Σαμαρά, με πρόσχημα την αποφυγή της «χρεοκοπίας», χρεοκοπεί καθημερινά με τον πλέον σκληρό και ταξικό τρόπο την κοινωνική πλειοψηφία, ικετεύοντας ταυτόχρονα την κ. Μέρκελ για την επιμήκυνση του μνημονίου! Στην προσπάθειά της αυτή μάλιστα ο υπουργός Οικονομικών Στουρνάρας διέγραψε, με τρόπο σκανδαλώδη και στα βιαστικά, το μεγάλο σκάνδαλο της Ζήμενς, υπογράφοντας τον εξωδικαστικό συμβιβασμό του Δημοσίου με τη γερμανική πολυεθνική προκειμένου να εξευμενίσει την καγκελάριο πριν από τη συνάντησή της με τον πρωθυπουργό.
Διαπίστωσε πως η κυβερνητική προσπάθεια για τον έλεγχο της φοροδιαφυγής περιορίζεται συνειδητά σε επικοινωνιακές κινήσεις εντυπωσιασμού την ώρα που πακτωλοί εκατομμυρίων κινούνται χωρίς κανέναν έλεγχο από την ελάχιστη κοινωνική μειοψηφία του μεγάλου κεφαλαίου και του πλούτου.
Επιβεβαίωσε τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και, με αφορμή τη συνάντηση με τον πρόεδρο του Ισραήλ Πέρεζ, υπογράμμισε ξανά την επιμονή στον δρόμο της ειρήνης και της αρμονικής συνύπαρξης των λαών στην περιοχή, με αναγκαία συνθήκη την ύπαρξη ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους, ενώ απέρριψε εκ νέου την προοπτική στρατιωτικής και στρατηγικής συνεργασίας της χώρας μας με το Ισραήλ υπό τις τρέχουσες συνθήκες, όταν η αριστερά αναλάβει την κυβέρνηση.
Με αφορμή τη θεσμικά απαράδεκτη άρνηση του προέδρου του Εurogroup Γιούνγκερ να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Κ.Ο. της αξιωματικής αντιπολίτευσης της χώρας, η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ διαπίστωσε πως για πολλοστή φορά γίνεται ξεκάθαρο και μέσα απ’ αυτή την ενέργεια του κεντρικού στελέχους της Ε.Ε., στα μάτια όχι μόνο του ελληνικού λαού μα και όλων των λαών της Ευρώπης, ότι ο πραγματικός αντίπαλος και ο φόβος του σκληρού νεοφιλελεύθερου ευρωπαϊκού επιτελείου, που μπορεί να οικοδομήσει τους όρους της ανατροπής στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη, είναι η εναλλακτική πρόταση της ριζοσπαστικής αριστεράς, η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ.
Τέλος η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ασχολήθηκε με την οργάνωση της καμπάνιας εγγραφής μελών και την προετοιμασία των συνεδριακών του διαδικασιών μέσα στο φθινόπωρο.

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *