Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024

Τα μέτρα της κυβέρνησης για την εκτόξευση των τιμών στο ηλεκτρικο ρεύμα – «Φταίνε» ο καύσωνας και η Ουκρανία...


Το τιμολόγιο του ρεύματος εξαρτάται από το ενεργειακό προφίλ του χρήστη και η επιλογή του από τη διάθεση να αναλάβει κάποιος ρίσκο είπε ο υπουργός Ενέργειας Θόδωρος Σκυλακάκης κατά τη συνέντευξη Τύπου για τα μέτρα «προστασίας» από τις νέες αυξήσεις στο ρεύμα.


Η συνέντευξη δόθηκε σε συνέχεια των χθεσινών ανακοινώσεων του πρωθυπουργού για έκτακτο τέλος για δύο μήνες στους παραγωγούς ενέργειας και επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος τον Αύγουστο, με τον αρμόδιο υπουργό να υπενθυμίζει στα εξαθλιωμένα, οικονομικά, νοικοκυριά, ότι το αν θα τους κοπεί το ρεύμα ή όχι είναι «τζόγος».


Έτσι, ο κ. Σκυλακάκης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το είδος του τιμολογίου – εννοώντας προφανώς το χρώμα – δεν είναι μαγική σφαίρα και εξαρτάται πολύ από το ενεργειακό προφίλ του χρήστη και η επιλογή του από τη διάθεση να αναλάβει κάποιος ρίσκο.


Κατά τον υπουργό, οι αιτίες της εκτόξευσης των τιμών στην Ελλάδα, ήταν ο καύσωνας διαρκείας στην Ελλάδα, ο μη αναμενόμενος καύσωνας στην Ουκρανία και όλα τα Βαλκάνια, η αυξημένη ζήτηση από την Ουκρανία και η μη εκτόνωση της αυξημένης ζήτησης από Βουλγαρία και Ρουμανία προς τη Δύση.


«Αποφασίσαμε να αντιδράσουμε» τόνισε προσθέτοντας ότι αποφασίστηκε έκτακτη επαναφορά τέλους στην ηλεκτροπαραγωγή με φυσικό αέριο, για τουλάχιστον δύο μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.


Το ακριβές ύψος θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες, σημείωσε.


Θα υπάρξει επιδότηση νοικοκυριών για τον Αύγουστο 2024, αλλά οι ανακοινώσεις για τα ποσά θα γίνουν τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου «για να δούμε πως θα κυμανθούν οι τιμές χονδρικής και λιανικής», εξήγησε.


Τόνισε ότι θα ενσωματώσουμε στη νέα ευρωπαϊκή οδηγία – πρόσθετη πρόνοια για μηχανισμό παρέμβασης για στρεβλώσεις που μπορεί να έρχονται και να ξαναέρχονται.





 πηγή

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *