Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016

Μια περίεργη χώρα…Όπως έγραψε και ένας χρήστης μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ο Γεωργιάδης πρέπει να είναι ο μόνος που πίστεψε τελικά τον Κατρούγκαλο ότι είναι κομμουνιστής!  Και γι' αυτό προχώρησε σ' ένα αντικομμουνιστικό παραλήρημα με όρους εμφυλίου. Κάτι περίεργο συμβαίνει σ' αυτή τη χώρα. Δεν βιώνουμε μια στοιχειώδη κανονικότητα και αυτό είναι φανερό παντού. Και στην πολιτική ζωή. Όπως φαίνεται, η οικονομική κρίση αποκάλυψε πως το πρόβλημά μας ήταν πολύπλευρο και μεγάλο. Και δεν περιορίζεται μόνο στο χρέος και τους αριθμούς.

Στο 2016, ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. και όχι ένας απλός βουλευτής, ακολουθεί μια ακραία ρητορική που είχε σχεδόν ξεχαστεί τα μεταπολιτευτικά χρόνια και ανακαλύπτει κομμουνιστές στην κυβέρνηση. Κάτι σαν τον Κατρούγκαλο ας πούμε, που συχνά αυτοχαρακτηρίζεται έτσι. Μόνο που ο Κατρούγκαλος (και όχι μόνο αυτός), πρακτικά αποδεικνύεται ως ο υπουργός που εφαρμόζει απαρέγκλιτα το μνημόνιο. Και κάτι τέτοιο-και σαν περιεχόμενο και σαν πρακτική-δεν συνδέεται με κάτι που έχει σχέση με τον κομμουνισμό ή κάποιες έστω εκφάνσεις του.

Είναι προφανές πως ο Γεωργιάδης επιχειρεί να δημιουργήσει πόλωση και να υψώσει διαχωριστικά τείχη και αυτό το κάνει με βάσει προσωπικές αναφορές από το παρελθόν του. Ωστόσο, η ιδιότητα του αντιπροέδρου, αυτόματα μετατοπίζει το πρόβλημα στην ηγεσία του κόμματος η οποία φραστικά τουλάχιστον, έχει οριοθετήσει τις πολιτικές της διαφορές από το βασικό κυβερνητικό κόμμα σε άλλα επίπεδα. Με την σιωπή της, τον χρεώνεται αυτόν τον λόγο.

Τα φαινόμενα σουρεαλισμού ωστόσο, δεν σταματάνε εδώ, θα ήταν μια καλή εξέλιξη αν συνέβαινε αυτό. Σε παράλληλο χρόνο με τις δηλώσεις Γεωργιάδη, εμφανίζονται οι 53 του ΣΥΡΙΖΑ για να δηλώσουν την στήριξή τους στον υπουργό Σκουρλέτη με το επιχείρημα ότι συμφωνούν μαζί του στη μάχη που δίνει ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις στον τομέα της ενέργειας. Επικεφαλής των 53, είναι ο Τσακαλώτος και ανάμεσά τους και άλλοι υπουργοί και βουλευτές. Όλοι αυτοί (και ο Σκουρλέτης), συμφώνησαν και ψήφισαν πέρυσι το καλοκαίρι το μνημόνιο το οποίο προβλέπει την ιδιωτικοποίηση στην ενέργεια! Ο επικεφαλής τους μάλιστα, το διαπραγματεύτηκε αυτό το μνημόνιο.

Παρεπόμενο του κυβερνητικού σουρεαλισμού και η χθεσινή επανεμφάνιση Δρίτσα, ο οποίος μας πληροφόρησε πως δεν συμφωνεί ο ΣΥΡΙΖΑ προγραμματικά με τις ιδιωτικοποιήσεις οι οποίες δεν είναι στο ιδεολογικό, στρατηγικό και αναπτυξιακό οπλοστάσιο του ΣΥΡΙΖΑ. Ο υπουργός Δρίτσας, που διαφωνεί με τις ιδιωτικοποιήσεις, πολύ πρόσφατα υπέγραψε μια από τις μεγαλύτερες που έγιναν, την πώληση του ΟΛΠ. Και παρεπιπτόντως, η σύζυγος Δρίτσα, κ. Χριστοδουλοπούλου που συχνά στο παρελθόν κατήγγειλε τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων και μεταναστών στη χώρα μας, τώρα από την θέση της αντιπροέδρου της Βουλής, ακολουθεί μια ηχηρή σιωπή για τις άθλιες συνθήκες που βιώνουν αυτοί οι άνθρωποι.


Σ αυτή την περίεργη χώρα, συμβαίνουν πολλά παράδοξα καθημερινά. Αν μη τι άλλο αποκαλυπτικά. Και σίγουρα ικανά για να περιγράψουν μια συνολική παρακμή...

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου