Κυριακή, 4 Μαρτίου 2018

Ανοιχτό το θέμα της διαγραφής για Δαβάκη και Σαλμά στη ΝΔΙδιαιτέρως βαρύ είναι το κλίμα για δύο βουλευτές της ΝΔ που μέσα σε λίγες υπέπεσαν δύο διαφορετικά πειθαρχικά παραπτώματα. Πρόκειται για τον Μάριο Σαλμά ο οποίος δεν υπέγραψε την πρόταση του κόμματος για την σύσταση προανακριτικής επιτροπής, και τον Θανάση Δαβάκη με τις ρατσιστικές του δηλώσεις εναντίον των Ρομά. 


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν κρύβει την έντονη ενόχληση του για τα δυο κοινοβουλευτικά στελέχη του κόμματος, με τους στενούς του συνεργάτες να αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για το μέλλον τους στην κεντροδεξιά παράταξη. Πολλά θα κριθούν τα επόμενα 24ωρα και από την στάση που θα κρατήσουν οι κύριοι Δαβάκης και Σαλμάς.


Το τελευταίο κρούσμα που προκάλεσε εκνευρισμό στον πρόεδρο της ΝΔ ήταν το ρατσιστικό παραλήρημα του βουλευτή Λακωνίας Θανάση Δαβάκη ο οποίος μιλώντας σε εκδήλωση στην Σπάρτη επιτέθηκε στους Ρομά λέγοντας χαρακτηριστικά: «Απαγορεύω σε οποιονδήποτε αθίγγανο, γύφτο, και δεν συμμαζεύεται, να με ψηφίσει. Όποιος με ψηφίσει δεν τον αναγνωρίζω».Οι αντιδράσεις ήταν έντονες τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ που ζητούσε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να πάρει θέση, όσο και από τον Σταύρο Θεοδωράκη. «Το ζήτημα ενδέχεται να έχει συνέχεια» σημείωναν με νόημα πηγές της ΝΔ, καθώς η δήλωση συγνώμης από τον Θανάση Δαβάκη φαίνεται πως δεν έχει καλύψει απόλυτα τον Κυριάκο Μητσοτάκη που φαίνεται να αναμένει νέες κινήσεις μεταμέλειας από τον βουλευτή Λακωνίας οι οποίες δεν αποκλείεται ακόμα και σήμερα.Εντελώς διαφορετική είναι το ζήτημα με τον Μάριο Σαλμά που έχει παραπεμφθεί στην προανακριτική επιτροπή για την υπόθεση της Novartis και ήταν ο μοναδικός βουλευτής που δεν υπέγραψε την «γαλάζια» πρόταση για την σύσταση προανακριτικής επιτροπής για το ίδιο θέμα και η οποία στρέφεται εναντίον του Παναγιώτη Κουρουμπλή, του Ανδρέα Ξανθού και του Παύλου Πολάκη.Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας όπως σημειώνεται από το περιβάλλον του είναι αντίθετος με την τακτική του «οφθαλμού αντί οφθαλμού» και να κατηγορούνται πολιτικά πρόσωπα χωρίς στοιχεία όπως έπραξε η κυβέρνηση στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας. 


Ωστόσο η διευκρινιστική δήλωση που έκανε τονίζοντας πως δεν έχει «καμία διαφωνία με την ουσία της πρότασης» κάλυψε εν μέρη τον πρόεδρο της ΝΔ που αναμένει να ψηφίσει την ερχόμενη Πέμπτη στην βουλή την προανακριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ίδιος θα την υπερψηφίσει όποτε πιθανότατα δεν θα υπάρξει κανένα ζήτημα αποφεύγοντας την διαγραφή.


Τα απανωτά κρούσματα απειθαρχίας ή της διατύπωσης απόψεων που είναι ξένες με την ιδεολογία και τις θέσεις της ΝΔ, έχουν προκαλέσει έντονο προβληματισμό στον Κυριάκο Μητσοτάκη που αναζητά τρόπους αντίδρασης, προκειμένου να μην υπάρξουν άλλα περιστατικά, τα οποία εκμεταλλεύεται η κυβέρνηση και τα χρησιμοποιηθεί προκειμένου να ξεφύγει από τα εθνικά ζητήματα και τα θέματα της ανομίας που την έχουν φέρει σε δύσκολη θέση.thetoc.gr   

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου