Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

Εκταμιεύτηκε η πρώτη υποδόση ύψους 5,7 δισ. από τον ESM



Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) ολοκλήρωσε την εκταμίευση της πρώτης υποδόσης των 5.7 δισ. ευρώ στην Ελλάδα, από την τέταρτη δόση του προγράμματος στήριξης συνολικού ύψους 6,7 δισ. ευρώ που είχε εγκριθεί την Τρίτη από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕSM , σύμφωνα με ανάρτηση στο twitter.

«Η απόφαση αυτή έρχεται σε συνέχεια της ολοκλήρωσης όλων των προαπαιτούμενων από την ελληνική κυβέρνηση και της επακόλουθης έγκρισης του αναθεωρημένου Μνημονίου από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕSM» επισήμανε ο ESM, σημειώνοντας ότι η συνολική δόση θα χρησιμοποιηθεί για την εξυπηρέτηση του χρέους, την εκκαθάριση εγχώριων ληξιπρόθεσμων οφειλών και για τη δημιουργία ενός μαξιλαριού ρευστότητας.

Το υπόλοιπο 1 δισ. που θα χρησιμοποιηθεί επίσης για την αποπληρωμή του εσωτερικού χρέους, αυτό θα μπορεί εκταμιευθεί μετά την 1η Μαΐου, σε συνέχεια νέας απόφασης του ΔΣ του ΕSM.

Το ESM αναφέρει επίσης πως έως σήμερα έχει εκταμιεύσει συνολικά 45.9 δισ. ευρώ στην Ελλάδα.  


























topontiki.gr


1 comments :

Κατερίνα Κοπασάκη on 29 Μαρτίου 2018 στις 11:55 π.μ. είπε...

το "μαντάτο" ξεκάθαρο: "καμία έκπτωση στο δανεισμό, έως ότου δεν μείνει τίποτα πάνω σε τούτη τη γη που να θυμίζει... Ελλάδα"!!! κι ας σκούζουν πατριδοκάπηλοι και πατριδέμποροι πως η Μακεδονία είναι... ελληνική...
κάτι ξέρει ο μεσολαβητής των δανειστών κυρ Νίκος Κοτζιάς όταν μας "προετοιμάζει" ότι "η ισχυρή Ελλάδα δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από ένα συμβιβασμό" με τους σλαβοαλβανούς των Σκοπίων... εν μέσω ημιεμπόλεμης κατάστασης με μια Τουρκία που διεκδικεί συν διαχείριση- μερίδιο επί των ενεργειακών κοιτασμάτων του ανατολικού Αιγαίου... σάμπως το μακρύ χέρι των δανειστών δεν κάνει κι εκεί κουμάντο!!!

Αλίμονο μας... λεζάντα διαρκείας θα καταλήξουμε ως είδος εξαιρετικής ανοχής στον εξανδραποδισμό μας από εγχώριους ευρω-ατλαντικο λάγνους πολιτικούς ΚΑΙ μεταπράτες οικονομικά ισχυρούς με ονοματεπώνυμο ΜΟΝΟ ελληνικό! Και το... αύριο σκοτεινό, απ΄όλες τις μπάντες του...

ΝΑΙ...ο φασισμός των δανειστών-ιμπεριαλιστών, το ξέραμε, δεν επιβλήθηκε τυχαία... ολόκληρο το πολιτικό σύστημα με επικεφαλής τα κυβερνητικά προσωπεία του, ήταν φτιαγμένο διαχρονικά για να τον υπηρετεί! Ζήτημα είναι ΓΙΑΤΙ... ως μάζα βουβών-κουφών-τυφλών... "παίζουμε" μαζί του, ακόμα, το εγκληματικό "κρυφτό" της ανοχής!

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *