Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

Ο Ζούκερμπεργκ μίλησε και ομολόγησε: Το Facebook έκανε λάθη με την Cambridge Analytica



Το Facebook έκανε λάθη που επέτρεψαν δεδομένα χιλιάδων χρηστών να καταλήξουν στην εταιρεία Cambridge Analytica, παραδέχθηκε σήμερα ο CEO του διαδικτυακού κολοσσού Μαρκ Ζούκερμπεργκ ο οποίος έσπασε τη σιωπή του και μίλησε για το σκάνδαλο που έχει προκαλέσει διεθνείς αντιδράσεις. 


Στην πρώτη του τοποθέτηση μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου διαρροής προσωπικών δεδομένων, ο Ζούκερμπεργκ αναγνώρισε με μια ανάρτησή του στο Facebook ότι η εταιρεία έκανε λάθη.   «Έχουμε την υποχρέωση να προστατέψουμε τα δεδομένα σας και αν δεν μπορούμε να το κάνουμε τότε δεν δικαιούμαστε να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας», παραδέχεται προς τους χρήστες του δημοφιλέστερου μέσου κοινωνικής δικτύωσης στον πλανήτη.  


«Υπάρχουν πολλά που πρέπει να κάνουμε και πρέπει να επιταχύνουμε (τους ρυθμούς μας) και να τα κάνουμε», τόνισε.   «Θέλω να μοιραστώ τα τελευταία νέα για την υπόθεση της Cambridge Analytica, τα μέτρα που έχουμε λάβει καθώς και τα επόμενα βήματά μας για να αντιμετωπίσουμε αυτό το σοβαρό ζήτημα.   

«Έχουμε την υποχρέωση να προστατέψουμε τα δεδομένα σας και αν δεν μπορούμε να το κάνουμε τότε δεν δικαιούμαστε να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Προσπαθώ να καταλάβω τι ακριβώς συνέβη και πως μπορούμε να διασφαλίσουμε πως αυτό δεν θα ξανασυμβεί. Τα καλά νέα είναι πως οι πιο σημαντικές κινήσεις για να αποκλείσουμε αυτό το ενδεχόμενο έχουν ήδη γίνει. Αλλά κάναμε και λάθη, πρέπει να κάνουμε περισσότερα πράγματα, πρέπει να αντεπεξέλθουμε».   






















 www.lifo.gr  


0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *