Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

Απορρίφθηκε η ένσταση -Παραμένουν στη φυλακή οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί



Δεν αποφυλακίζονται τελικά οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, καθώς απορρίφθηκε σήμερα και η ένσταση που κατατέθηκε κατά της απόφασης για συνέχιση της προφυλάκισης τους στις Φυλακές Αδριανούπολης.   

Η είδηση μεταδίδεται εδώ και λίγα λεπτά από τουρκικά μίντια και το πρακτορείο Αnadolu.   Το 1ο Ειρηνοδικείο Αδριανουπόλεως, στο οποίο είχαν προσφύγει οι δικηγόροι των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, που κρατούνται από τις 2 Μαρτίου στις φυλακές, αποφάνθηκε σήμερα ότι είναι αναρμόδιο να εξετάσει την ένσταση, αφού την απόφαση είχε λάβει το 2ο Ειρηνοδικείο Αδριανουπόλεως στο οποίο και παρέπεμψε την αίτηση.   

Το 2ο Ειρηνοδικείο Αδριανουπόλεως επιλήφθηκε άμεσα της ένστασης, την οποία και απέρριψε με την ίδια αιτιολογία, που είχε λάβει προχθές. Με αυτή την απόφαση οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί παραμένουν προφυλακισμένοι, περιμένοντας την κατάθεση του κατηγορητηρίου ούτως ώστε ο δικαστής να ορίσει δικάσιμο για την υπόθεσή τους    

Την Τετάρτη οι συνήγοροι των δύο Ελλήνων αξιωματικών υπέβαλαν ένσταση εναντίον της απόφασης-απόρριψης του αιτήματος αποφυλάκισης του 2ου Κακουργιοδικείου Αδριανούπολης σε διαφορετικό δικαστήριο.   

Την Τρίτη το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα αποφυλάκισης των δύο Ελλήνων, επικαλούμενο «ύποπτα στοιχεία» που έχουν βρεθεί και παραμένουν υπό εξέταση.   Υποστηρίχθηκε επίσης ότι οι κρατούμενοι δεν έχουν μόνιμη κατοικία στην Τουρκία, όπου θα μπορούσαν να διαμείνουν εάν αφήνονταν ελεύθεροι.   

Η είδηση στην Haberturk  































www.lifo.gr  

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *