Παρασκευή 5 Αυγούστου 2022

Το ΠΑΣΟΚ “Ρίχνει” Την Κυβέρνηση Μητσοτάκη;

 


γράφει ο Γαβρής Άγγελος

 

 

Ραγδαίες είναι οι πολιτικές εξελίξεις στο “στρατόπεδο” της κυβέρνησης. Μετά την παραίτηση του Γ.Γ του Πρωθυπουργού, Γ.Δημητριάδη, σειρά – με απόσταση μισής ώρας- είχε η παραίτηση του Διοικητή της ΕΥΠ κ. Κοντολέων

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού ο διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, Παναγιώτης Κοντολέων, υπέβαλε την παραίτησή του στον πρωθυπουργό, κατόπιν λανθασμένων ενεργειών που διαπιστώθηκαν στη διαδικασία των νόμιμων επισυνδέσεων και η παραίτηση έγινε αποδεκτή.

 

Νέος Διοικητής της ΕΥΠ αναλαμβάνει ο έως σήμερα γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών, πρέσβης Θεμιστοκλής Δεμίρης. Ο κ. Δεμίρης θα ενημερώσει την επιτροπή θεσμών και διαφάνειας μετά την επανεκκίνηση των εργασιών της Βουλής.

 

Νωρίτερα, ύστερα από Ρεπορτάζ που δημοσιεύθηκαν στην “ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ” και το “Reporters United” και υπό την πίεση του Νομικού επιτελείου και των κινήσεων του Νίκου Ανδρουλάκη , ο Γ.Δημητριάδης υπέβαλλε την παραίτησή του:

 

«Ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, υπέβαλε την παραίτησή του. Η παραίτηση έγινε αποδεκτή από τον Πρωθυπουργό», αναφέρεται στην ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

 

Η παραίτηση έχει να κάνει με το κλίμα τοξικότητας που έχει αναπτυχθεί γύρω από το πρόσωπό του. Σε καμία περίπτωση δεν έχει να κάνει με το Predator με το οποίο ούτε ο ίδιος ούτε η κυβέρνηση έχει καμία σχέση, όπως έχει κατηγορηματικά δηλωθεί” συνέχισε η ανακοίνωση του Μαξίμου.

 

ΠΑΣΟΚ: “Ομολογία αποτυχίας” οι παραιτήσεις των Δημητριάδη-Κοντολέων

 

Σύμφωνα με κύκλους της Τρικούπη, οι συντεταγμένες κινήσεις του επιτελείου του Νίκου Ανδρουλάκη δημιουργούν πανικό στην κυβέρνηση η οποία μετά από την “αμηχανία” των πρώτων ημερών, επέλεξε την “υποβάθμιση” του ζητήματος.

 

Θυμίζουμε εδώ την αντίδραση της Χ.Τρικούπη στην αρθρογραφία του Υπεύθυνου Προσωπικών Δεδομένων της ΝΔ! που από τον τίτλο του άρθρου του διερωτώταν “αν φταίει” το θύμα:

 

Η προσπάθεια υποβάθμισης της απόπειρας παγίδευσης του κινητού του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη από τη Νέα Δημοκρατία ξεπέρασε σήμερα κάθε όριο εκχυδαϊσμού. Έκανε ένα ακόμη βήμα για να ευτελίσει τη δράση του Predator στην Ελλάδα.

 

 

 

Με άρθρο του ο υπεύθυνος Προσωπικών Δεδομένων της Νέας Δημοκρατίας κ. Βαγγέλης Παπακωνσταντίνου, ρίχνει την ευθύνη για τις παγιδεύσεις στα θύματα. Θεωρεί ως απολύτως φυσιολογικό φαινόμενο τις παρακολουθήσεις πολιτικών προσώπων και δημοσιογράφων καθώς όπως γράφει: «Στον πραγματικό κόσμο είναι γνωστό ότι “πρόσωπα ενδιαφέροντος” παρακολουθούνται».

 

Φτάνει, δε, στο αμίμητο συμπέρασμα ότι υπεύθυνοι να το αντιμετωπίσουν είναι μόνο οι ενδιαφερόμενοι, περιγράφει ένα καθεστώς το οποίο απέχει πολύ από τη Δημοκρατία και αμφισβητεί το δικαίωμά τους στην καταγγελία, στην περίπτωση που «δεν έχουν εκπληρώσει τις δικές τους υποχρεώσεις στο ακέραιο».

 

Προς ενημέρωση του κ. Παπακωνσταντίνου, της Κυβέρνησης και του κ. Μητσοτάκη σημειώνουμε ότι ο κ. Ανδρουλάκης απευθύνθηκε στην ειδική υπηρεσία του Ευρωκοινοβουλίου και «το εύρημα» δεν ήταν αποτέλεσμα κανενός περιοδικού τακτικού ελέγχου.

 

Ο κ. Παπακωνσταντίνου αποδεικνύει περίτρανα ότι μέρος της ΝΔ με τον τρόπο που προσεγγίζει ένα τόσο σοβαρό θέμα, που άπτεται του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της διαφάνειας και της λειτουργίας της δημοκρατίας, είναι ικανό να χρησιμοποιήσει οποιοδήποτε επιχείρημα διαστρέβλωσης για να πετύχει τους μικροπολιτικούς του στόχους. Δείχνουν ανεξήγητη ανοχή στην καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και στην παραβίαση των προσωπικών δεδομένων.

 

Η Ελλάδα είναι χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δεν θα τους επιτρέψουμε να επιβάλουν ως κανονικότητα τακτικές, που υπονομεύουν τους θεσμούς και εκθέτουν τη χώρα.

 

Η κυβέρνηση καταρρέει, το ΠΑΣΟΚ δεν είναι “βολικός αντίπαλος” και εκλογές, θα έχουμε όπως όλα δείχνουν στο Φθινόπωρο του 2022.

 

«Το σκάνδαλο παραμένει γιατί η ΕΥΠ υπάγεται απ ευθείας στον πρωθυπουργό. Εμείς θα δώσουμε συνέχεια», είπε και επισήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ θα εξαντλήσει κάθε νόμιμο μέσο που έχει στη διάθεσή της. Σύμφωνα με τον κ. Καμίνη οι διαβεβαιώσεις της κυβέρνηση ότι το συγκεκριμένο λογισμικό δεν το έχει αγοράσει η ΕΥΠ δεν «μας καθησυχάζει. «Αναλογιζόμενος την χοντροκομμένη μεθόδευση της κυβέρνησης (σσ. για τον κ. Κουκάκη) δεν θεωρώ διόλου απίθανο οι παρακολουθήσεις των τηλεφώνων να γίνεται με outsourcing. Δήλωνε ο Γιώργος Καμίνης για μια παραπλήσια περίπτωση που δεν πήγε ως μηνυτήρια αναφορά στον Άρειο Πάγο και έμεινε στα “συρτάρια” της Βουλής των Ελλήνων.

 

Και αυτό το ήξερε ο Νίκος Ανδρουλάκης και το επιτελείο του. Ήξερε πως αν γίνει αναφορά στην Βουλή , θα μείνει εκεί και δεν θα λάβει διαστάσεις. Εδώ καλά-καλά διαστάσεις δυσκολεύεται να πάρει ακόμα και μετά την αναγωγή του ζητήματος στο υψηλότερο όργανο της Δικαιοσύνης, τον Άρειο Πάγο. Ο Νίκος Ανδρουλάκης, ωστόσο, δεν έμεινε μόνο εκεί, απέστειλε επιστολές στην Ευρωβουλή προκαλώντας διεθνείς αντιδράσεις και εκθέτοντας ανεπανόρθωτα την εικόνα του “κεντρώου” Μητσοτάκη και της  “επιτελική αρχής των αρίστων” που προσπαθεί με διάφορους τρόπους να προάγει στην Ελλάδα και λιγότερο επιτυχημένα στο εξωτερικό.

 

Εν δυνάμει, η κυβέρνηση αν δεν απαντήσει με επιχειρήματα και η Δικαιοσύνη δεν σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, τότε μιλάμε για ένα Ελληνικό version του “WATER-GATE” σκανδάλου που έριξε την εκλεγμένη κυβέρνηση των ΗΠΑ προ ετών. Εν δυνάμει, η κυβέρνηση Μητσοτάκη τελεί υπό καθεστώς παραίτησης σε περίπτωση που δεν έχουμε ξεκάθαρες απαντήσεις.

 

Τίθενται ερωτήματα άλλωστε που φέρονται να περιπλέκουν την κατάσταση, τόσο στο γεγονός της υπαγωγής της ΕΥΠ στο γραφείο του Πρωθυπουργού όσο και στο σύστημα “PREDATOR” και την χρήση του στην Ελλάδα και τόσο στο αν αυτή η κυβέρνηση μπορεί να διασφαλίσει την προστασία των πολιτών από παραβιάσεις των προσωπικών τους δεδομένων.

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *