Παρασκευή 28 Ιουλίου 2023

Καμιά μείωση στα ναύλα από 26 ακτοπλοϊκές

 


Η ΠΕΝΕΝ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι έχει αφήσει στο απυρόβλητο τις εταιρείες που δεν ανταποκρίθηκαν στο αίτημα για μειώσεις ● Πανάκριβα παραμένουν τα εισιτήρια των πλοίων στο Ιόνιο, στον Αργοσαρωνικό και σε πολλές ακόμη γραμμές

Ημέση μείωση των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων για το σύνολο των πλοίων είναι περίπου 16,5%, δηλαδή πολύ λιγότερο από το ήμισυ των διαμορφωμένων νέων μειωμένων τιμών στα καύσιμα έως και 45%. Από τα μέλη του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΣΕΝ) μόνο 7 είναι οι ναυτιλιακές εταιρείες που έκαναν εκπτώσεις, οι οποίες κατέχουν μερίδιο 60% στα ετήσια εκδιδόμενα εισιτήρια, ενώ το υπόλοιπο 40% κρύβεται χωρίς να αναζητείται. Παράλληλα έξω από αυτήν την ανεπαίσθητη μείωση των τιμών εξακολουθούν να βρίσκονται τουλάχιστον 26 ναυτιλιακές εταιρείες.



Αυτά είναι στοιχεία τα οποία προκύπτουν μετά τις πολυδιαφημιζόμενες εκπτώσεις-προσφορές στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια στις οποίες προχώρησαν οι εταιρείες πρόσφατα, ύστερα από τον ντόρο που σηκώθηκε για τα πανάκριβα ναύλα και τις κυβερνητικές παραινέσεις προς τις εταιρείες, τα οποία δημοσιοποίησε το ναυτεργατικό σωματείο ΠΕΝΕΝ.


«Οι αναφερόμενες εκπτώσεις δεν μπορούν να αποτελέσουν έστω και μια μικρή ανάσα για τους επιβάτες οι οποίοι είναι αντιμέτωποι με ένα όργιο ακρίβειας και κερδοσκοπίας στα βασικά καταναλωτικά αγαθά που καταβροχθίζουν μισθούς και συντάξεις. Και βέβαια τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια αποτελούν την κορυφή του παγόβουνου» τονίζει η ΠΕΝΕΝ, λέγοντας ότι η κυβέρνηση και το υπουργείο Ναυτιλίας έχουν αφήσει στο απυρόβλητο σημαντικό αριθμό εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο Ιόνιο και σε δεκάδες ενδο-κυκλαδικές, δωδεκανησιακές, ευβοϊκές και άλλες πορθμειακές γραμμές καθώς και στις γραμμές Κέρκυρα- Ηγουμενίτσα, Καβάλα-Θάσο, Κυλλήνη-Ζάκυνθο κ.λπ. Η πιο χαρακτηριστική και κραυγαλέα περίπτωση που δεν έγιναν μειώσεις-εκπτώσεις, όπως σημειώνει, είναι η γραμμή του Αργοσαρωνικού, η οποία από την αρχή του χρόνου σπάει το ένα μετά το άλλο τα ρεκόρ των τελευταίων χρόνων στην αύξηση τόσο των επιβατών, όσο και των μεταφερόμενων οχημάτων. Να σημειωθεί ότι αυτή η γραμμή εξυπηρετεί στην πλειονότητα επιβάτες που είναι μόνιμοι χρήστες και πολλές φορές χρησιμοποιούν καθημερινά αυτά τα πλοία προκειμένου να πάνε στην εργασία τους ή να διεκπεραιώσουν άλλου είδους υποχρεώσεις τους.

Πάντως, ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μιλώντας χθες στον ΣΚΑΪ και ερωτηθείς για τις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, σημείωσε πως οι παρεμβάσεις απέδωσαν καθώς σήμερα υπάρχουν φτηνότερα εισιτήρια σε σχέση με τις τιμές πριν από δύο εβδομάδες.  




πηγή

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *