Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Η ΝΔ βάζει τον Μπελέρη στο Ευρωψηφοδέλτιο για να “παίξει έξω δεξιά”



Μπροστά στον κίνδυνο διαρροών προς Βελόπουλο, αλλά και λόγω της γκρίνιας για πολλούς ΠΑΣΟΚους στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ, ο Μητσοτάκης βάζει υποψήφιο το δήμαρχο Χειμάρρας στις ευρωεκλογές

 

Δεξιά στροφή επιχειρεί στην τελική ευθεία προς τις ευρωεκλογές του Ιουνίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αποφασίζοντας τελικά να εντάξει το δήμαρχο Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας.


Και αυτό καθώς στο Μαξίμου διαπιστώνουν ότι η ΝΔ κινδυνεύει όλο και περισσότερο από ψήφο διαμαρτυρίας προς τα δεξιά και κυρίως στην Ελληνική λύση του Κυριάκου Βελόπουλου, αλλά και – σε μικρότερο ποσοστό – προς τη Νίκη και τη “Φωνή Λογικής” της Αφροδίτης Λατινοπούλου.


Ενώ μεταξύ των παραδοσιακών νεοδημοκρατών όλων των αποχρώσεων υπάρχει δυσαρέσκεια για την ένταξη υποψηφίων προερχόμενων από το ΠΑΣΟΚ στο ευρωψηφοδέλτιο. Αλλά και διαχρονική γκρίνια για την παρουσία πασοκογενών στελεχών στο Μαξίμου και σε καίρια κυβερνητικά πόστα. Και το μόνιμο “παράπονο” ότι η γαλάζια ηγεσία θεωρούν ότι τους έχει δεδομένους και ενδιαφέρεται κυρίως για το κεντρώο και πασοκογενές κοινό.

 

Το παρασκήνιο με Μπελέρη

Το γεγονός δε ότι ενστάσεις για μία υποψηφιότητα Μπελέρη είχαν κορυφαίοι υπουργοί προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ (και συγκεκριμένα ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης και ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος) τελικά λειτούργησε αντίστροφα:


Ενώ τις προηγούμενες ημέρες φαινόταν πως η άποψη τους είχε επικρατήσει στο Μαξίμου, ο κ.Μητσοτάκης άλλαξε απόφαση τελευταία στιγμή, διαπιστώνοντας προφανώς ότι θα έχανε προς τα δεξιά, πολλώ δε μάλλον εάν περνούσε στη σκληρή δεξιά βάση πως άκουσε τους πασοκογενείς.



Στην επιλογή του κ.Μητσοτάκη προφανώς έπαιξαν ρόλο και οι πληροφορίες ότι τον κ. Μπελέρη επιχείρησαν να προσεγγίσουν ο κ. Βελόπουλος, αλλά και ο Ανδρέας Λοβέρδος. 


Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ελπίζει κατά κύριο λόγο να συγκρατήσει όσους ήταν με το ένα πόδι έξω από το γαλάζιο μαντρί, αλλά δεν είχαν ήδη μετακομίσει σε άλλα διαμερίσματα της… Ακροδεξιάς πολυκατοικίας. Εκτιμά επίσης ότι πλέον καθίσταται πιο δύσκολο για τον Αντώνη Σαμαρά να ωθήσει το κοινό του εκτός ΝΔ, όπως έλεγαν οι κακές γλώσσες.


Όσοι ήδη έχουν μετακινηθεί σε κόμματα εκ δεξιών της ΝΔ σημειωτέον ότι στις έρευνες αναφέρουν ως αιτία σε ποσοστό 60% πως το κυβερνών κόμμα έχει απομακρυνθεί από τις παραδοσιακές του θέσεις και σε ποσοστό 51% το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Σε όσους αμφιταλαντεύονται ακόμη, ο κ. Μητσοτάκης χθες έθεσε εκ νέου το δίλημμα της σταθερότητας και τους κάλεσε να δουν τη “μεγάλη εικόνα” και να μην ψηφίσουν με κριτήριο “επιμέρους διαφωνίες”. 


ΒΙΚΥ ΣΑΜΑΡΑ  


0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *