Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: Grexit και εκλογές αν...


Εξαιρετικά κρίσιμες χαρακτήρισε τις σημερινές συναντήσεις του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης, μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη. Όπως είπε, αν δεν βρεθεί λύση εντός του 2016 για το χρέος και οι δανειστές επιμείνουν στη σκληρή γραμμή τότε είναι ορατό το σενάριο του Grexit και εκλογές.

Ακόμη, ο κ. Βαρδάκης συμμερίστηκε επίσης την άποψη του Πάνου Σκουρλέτη, ότι το πρόγραμμα δεν βγαίνει, οπότε είναι άμεση ανάγκη να βρεθεί λύση.

"Εσείς βλέπετε κάτι άλλο αυτή τη στιγμή αν δεν γίνει απομείωση του χρέους, αν  η Γερμανία δεν σταματήσει να παίζει το παιχνίδι που παίζει και χρησιμοποιεί την Ελλάδα ως πειραματόζωο για τις γερμανικές εκλογές;  Υπάρχει άλλος δρόμος εκτός της απομείωσης του χρέους αυτή τη στιγμή ή τη μακροπρόθεσμης διευθέτησής του;", απάτησε στην ερώτηση σχετικά με το grexit.

Σε άλλη ερώτηση για το αν υπάρχει σενάριο προκήρυξης εκλογών, σε περίπτωση που αρνηθούν οι Ευρωπαίοι ηγέτες λύση για το χρέος, τόνισε: "Εγώ δεν ξέρω αν υπάρχει στα σενάρια της κυβέρνησης αυτή τη στιγμή, η άποψή μου είναι ότι υπάρχει και αυτό το ενδεχόμενο. Όταν βρεθείς μπροστά σε τεράστια αδιέξοδα προβλέπεται και από το Σύνταγμα, αλλά εύχομαι να μην βρεθούμε εκεί".

Στη συνέχεια ο κ. Βαρδάκης διευκρίνισε ότι δεν μίλησε για Grexit, ωστόσο χαρακτήρισε μονόδρομο για την πορεία της χώρας τη διευθέτηση του χρέους. "Είναι μονόδρομος διότι το λίπος τελειώνει και φτάνουμε στο σώμα που δεν μπορεί να ανταποκριθεί πλέον σε φόρους. Είναι μονοδρομος η διευθέτηση του χρέους". "Αν δεν συμβεί αυτό θα έχουμε πολύ σοβαρό πρόβλημα..." πρόσθεσε και υπογράμμισε ότι πιθανόν σε αυτή την περίπτωση να επανέλθει το Grexit στο τραπέζι.
1 σχόλια :

costas liadakis on 22 Οκτωβρίου 2016 - 7:05 μ.μ. είπε...

Συμφωνώ ,δεν είναι δυνατόν να πάμε σε μνημόνιο 4 ,5 ,6 κλπ ...δηλαδή πόσα θα δανειστούμε ακόμα ? ήδη έχουμε πάρει καμιά 300αριά δις +τόκους ...με 10.000 αυτοκτονίες ....καί αποτέλεσμά ΣΚΑΤΑ ,ΓΙΝΑΜΕ ΚΑΙ ΔΟΎΛΟΙ
....ΔΡΑΧΜΉ ΚΑΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΡΥΠΙΕΣ ΠΕΝΤΑΡΕΣ ...ΑΙΣΧΟΣ ΜΕ ΤΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΌ ΕΥΡΩ ΤΩΝ ''ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΤΟΥ CITY''.....AMAN ΠΙΑ...ΕΛΕΟΣ.

Δημοσίευση σχολίου