Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017

Ο πλοιοκτήτης του Αγία Ζώνη χρωστά 2 εκατ. στο Δημόσιο.!


Νέα τροπή στην υπόθεση της ρύπανσης του Σαρωνικού με βάση στοιχεία που έρχονται σττο φως για τον πλοιοκτήτη του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ».

Σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων του Alpha  ο πλοιοκτήτης του Αγία Ζώνη το δεξαμενόπλοιο του οποίου βυθίστηκε με αποτέλεσμα την τεράστια ρύπανση στο Σαρωνικό χρωστά στο Δημόσιο 2 εκατομμύρια ευρώ, οφειλές οι οποίες με βάση το ρεπορτάζ είναι ληξιπρόθεσμες.

Επίσης, με βάση το ρεπορτάζ,  το υπουργείο Οικονομικών κάνει φύλλο και φτερό τις εταιρείες του πλοιοκτήτη. Ανοιξαν το φάκελο του και ελέγχονται και οι 12 εταιρείες με εκκρεμότητες στην Εφορία.

Να σημειωθεί ότι οι οφειλές είναι βεβαιωμένες ληξιπρόθεσμες με το ερώτημα που προκύπτει να αφορά τη λειτουργία της επιχείρησης, αφού έχοντας οφειλή πάνω από τα 500 ευρώ με το ισχύον σύστημα όλα τα μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης είναι ανοικτά, δηλαδή κατασχέσεις κλπ., ενώ τίθεται και θέμα  φορολογικής ενημερότητας..

Ακόμη ενα σημείο το οποίο βρίσκεται στο μικροσκόπιο των ελέγχων σύμφωνα με το ρεπορτάζ είναι πώς η εταιρεία με όλα αυτά τα μέτωπα ανοικτά προμηθεύτηκε από τα ΕΛΠΕ, στα οποία μετέχει ενεργά το ελληνικό δημόσιο

Σημειώνεται ότι από το δεξαμενόπλοιο «Siros» ξεκίνησε η απάντληση των πετρελαιοειδών του βυθισμένου πλοίου «ΑΓ. ΖΩΝΗ ΙΙ» στον Σαρωνικό, νοτιοδυτικά της Αταλάντης. Υπενθυμίζεται ότι με αρχικό του έγγραφο το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, είχε γνωστοποιήσει στον όμιλο «Σπανόπουλου» -που έχει οριστεί υπεύθυνη εταιρεία για τη διαχείριση του ναυαγίου- ότι το «Aegean Breeze I» θα πραγματοποιήσει τη φόρτωση των καυσίμων.

Βάσει της επίσημης ενημέρωσης του λιμενικού, περίπου μέχρι τις 3 το μεσημέρι του Σαββάτου είχαν απαντληθεί περίπου 50 κυβικά πετρελαιοειδών, γεγονός που σημαίνει πως η διαδικασία συνεχίζεται κανονικά.

Την ίδια στιγμή, έρευνα της εταιρίας Metron Analysis, που δημοσίευσε η εφημερίδα «Τα Νέα», δείχνει πως οι πολίτες στην μεγάλη τους πλειοψηφία είναι δυσαρεστημένοι από τους χειρισμούς του θέματος.

Ειδικότερα, σχεδόν 7 στους 10 δηλώνουν δυσαρεστημένοι από τους χειρισμούς της κυβέρνησης και των αρμόδιων υπουργών (68%) με μολις 12% να εμφανίζεται ικανοποιημένο.

Ακόμα και μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, οι 6 στους 10 αποδοκιμάζουν τους χειρισμούς της κυβέρνησης και μόλις το 23% τους εγκρίνει.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, το 77% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι το ναυάγιο οδηγεί σε μια οικολογική καταστροφή με μακροχρόνιες επιπτώσεις, ενώ μόλις το 17% πιστεύει ότι πρόκειται για ένα περιβαλλοντικό ατύχημα που αντιμετωπίζεται.

Στο ερώτημα για το αν τίθεται θέμα ανάληψης πολιτικής ευθύνης και παραίτησης από συγκεκριμένους υπουργούς, το 59% απαντά καταφατικά «ναι υπάρχει θέμα» και το 31% αρνητικά.

Μάλιστα, και το 51% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ τίθεται υπέρ των παραιτήσεων, ενώ το 40% έχει αντίθετη άποψη.































thetoc.gr

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *