Τρίτη 5 Μαρτίου 2024

Η Κεραμέως τα ρίχνει στην Ασημακοπούλου για τη διαρροή των email των πολιτών και υπόσχεται «εσωτερικό έλεγχο»..!

 


Η κ. Ασημακοπούλου θα δώσει τις εξηγήσεις της στην έρευνα της Αρχής για τα Προσωπικά Δεδομένα, είπε η υπ. Εσωτερικών. Υποστήριξε ότι «θα χυθεί άπλετο φως».

Όσο αυξάνονται οι διαστάσεις του σκανδάλου με τη διαρροή των email των πολιτών προς την ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου, τόσο η κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει ότι ούτε ήξερε ούτε άκουσε τίποτα. Με πολύ προκλητικό τρόπο, η εξαφανισμένη επί μέρες Νίκη Κεραμέως, ισχυρίστηκε από την ΕΡΤ ότι το υπουργείο της δεν έχει καμία εμπλοκή στην υπόθεση, που λαμβάνει διαστάσεις σκανδάλου, και έδειξε στην ευρωβουλευτή για απαντήσεις.

 

Η υπόθεση έχει φτάσει ακόμη και στις Βρυξέλλες και, κατά την πάγια τακτική της κυβέρνησης όταν ξεσπάει σκάνδαλο, η υπουργός επέρριψε ευθύνες στην αντιπολίτευση, κατηγορώντας την ότι «εργαλειοποιεί» το θέμα, γιατί... καταψήφισε την επιστολική ψήφο.

 

Η Νίκη Κεραμέως, που έχει κληθεί να δώσει εξηγήσεις και στη Βουλή από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, είπε ότι το υπουργείο Εσωτερικών δεν δίνει ποτέ email πολιτών που βρίσκονται στους εκλογικούς καταλόγους, αλλά δίνει εκλογικούς καταλόγους σε όλους τους υποψήφιους βουλευτές, ευρωβουλευτές και δημάρχους, αν το ζητήσουν με αίτηση.

 

 

Και τόνισε ότι για το θέμα υπάρχει η έρευνα της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, και πως η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου «έχει δώσει» και «θα συνεχίσει να δίνει εξηγήσεις» στο πλαίσιο αυτής της έρευνας. Είπε επίσης πως και η ίδια η ευρωβουλευτής ανέφερε ότι δεν πήρε από το υπουργείο Εσωτερικών τη λίστα.

 

Και ενώ αποποιήθηκε οποιαδήποτε ευθύνη του υπουργείου Εσωτερικών για τη διαρροή των στοιχείων, υποστήριξε ότι τα στοιχεία που διέρρευσαν αφορούν τους εκλογικούς καταλόγους του 2023 και όχι των ευρωεκλογών.

 

Πρόσθεσε δε ότι το υπουργείο Εσωτερικών θα πραγματοποιήσει «εσωτερικό έλεγχο», για να διασφαλιστεί η «επάρκεια» των μηχανισμών του.

 

«Έχουμε λάβει αναφορές από πολίτες και οφείλουμε να δώσουμε απαντήσεις», είπε, «να ρίξουμε άπλετο φως».

 

«Δεν θα αφήσουμε καμία σκιά σε αυτή την υπόθεση, αφορά την επάρκεια στην ασφάλεια των δεδομένων, για τους εκλογικούς καταλόγους του 2023 ενώ δεν έχει σχέση με την επιστολική ψήφο», είπε.

 

Και στο ερώτημα των δημοσιογράφων αν η υπόθεση αυτή μπορεί να αποτρέψει τους πολίτες από το να συμμετάσχουν στις εκλογές με επιστολική ψήφο, υποστήριξε ότι ουσιαστικά δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, αλλά για όλα φταίει η αντιπολίτευση, που εργαλειοποιεί το θέμα για να προκαλέσει πλήγμα στην επιστολική ψήφο, την οποία καταψήφισε.

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *