Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Σε καταστολή ο ΕΟΠΥΥ, στους ιδιώτες ο ΑΔΜΗΕ

Με 151 ψήφους υπερψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για τον ΕΟΠΥΥ μετά από ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ 119 βουλευτές καταψήφισαν. Με το νομοσχέδιο τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ συγχωνεύονται με τις υγειονομικές περιφέρειες του ΕΣΥ κι οΕΟΠΥΥ μετατρέπεται αποκλειστικά σε αγοραστή υπηρεσιών υγείας.
Παράλληλα, με 150 ψήφους υπέρ και 120 κατά η Βουλή ενέκρινε και τα άρθρα του νομοσχεδίου για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ. Στο ίδιο νομοσχέδιο εντάχθηκε και τροπολογία για το σπάσιμο των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων σε «καλή» και «κακή» εταιρεία. Η τροπολογία υπερψηφίστηκε από την Βουλή με 159 ψήφους, ενώ 110 βουλευτές καταψήφισαν, ενώ ένας ψήφισε παρών.
Ο ανεξάρτητος βουλευτής Γ. Κασαπίδης υπερψήφισε επί της αρχής το νομοσχέδιο για τονΕΟΠΥΥ, ενώ καταψήφισε τα άρθρα του νομοσχεδίου για τον ΑΔΜΗΕ. Η ΔΗΜ.ΑΡ. στήριξε την τροπολογία για τα ΕΑΣ, αλλά ο βουλευτής της, Γ. Κυρίτσης, διαφοροποιήθηκε ψηφίζοντας παρών. Την τροπολογία υπερψήφισε κι ο ανεξάρτητος βουλευτής, Μ. Μπόλαρης.
Η Ολομέλεια της Βουλής συνεχίζει την επεξεργασία του νομοσχεδίου για τον ΕΟΠΥΥ με την συζήτηση επί των άρθρων και των τροπολογιών.
Κ. Π.


http://www.avgi.gr/

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *