Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

«Βουλιάζει» στην ομίχλη ο Πειραιάς

Τοπίο στην ομίχλη το λιμάνι και τα Νότια Προάστια της Αττικής – Tι λένε οι μετεωρολόγοι για το φαινόμενο - Συστάσεις στους πλοιάρχους να εφαρμόζουν αυστηρά τους κανόνες ασφαλούς ναυσιπλοίας

Ένα πυκνό πέπλο ομίχλης καλύπτει από το μεσημέρι τον Πειραιά, αλλά και άλλες περιοχές των Νοτίων Προαστίων λόγω της έντονης καθοδικής κίνησης των θερμών αερίων μαζών στην ευρύτερη περιοχή. Σε κάποια σημεία η ορατότητα είναι περιορισμένη αλλά δεν έχουν αναφερθεί ιδιαίτερα προβλήματα.
Το TheTOC.gr μίλησε με τον μετεωρολόγο Δημήτρη Ζιακόπουλο, ο οποίος τονισε ότι πρόκειται για ένα συνηθισμένο και όχι ανησυχητικό φαινόμενο, που συμβαίνει κάθε Άνοιξη: «Είναι ένα αθώο φαινόμενο που δεν θα πρέπει να ανησυχήσει τους πολίτες. Προκαλείται όταν θερμός και υγρός αέρας της ατμόσφαιρας βρίσκεται πάνω από την κρύα θάλασσα προκαλώντας ομίχλη» ανέφερε ο κύριος Ζιακόπουλος.
Στελέχη της πλοηγικής υπηρεσίας δήλωσαν ότι δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα στην κυκλοφορία των πλοίων, ενώ τονίζουν ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και οι πλοίαρχοι θα πρέπει να εφαρμόζουν πιστά τον κώδικα αποφυγής συγκρούσεων.





0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *